Visszaélnek a program nevével: nincs még döntés az energetikai felújításról

Ne dőljenek be az álhíreknek: nem hirdették ki a lakossági energetikai pályázatot
Ne dőljenek be az álhíreknek: nem hirdették ki a lakossági energetikai pályázatot
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Sokan érdeklődnek a pályázat iránt, de a program nem indult el.

Álhírek terjednek az interneten a hazai hatékonyság programról. Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk kaptak szárnyra, amelyek a „Hazai Hatékonyság 2” javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be – olvasható a hazaihatekonysag.hu oldalon. A Magyar Energiahatékonysági Intézet elhatárolódik a tartalomtól, és azt javasolják, hogy mielőtt bárki megosztaná a híreket, ellen­őrizze az információ forrását!

A lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség készítette 2016-ban annak érdekében, hogy előmozdítsa a lakossági épületenergetikai korszerűsítéseket, de a programról még nem született kormányzati döntés. Az álhíreket terjesztő internetes oldalak tudatosan ferdítik el az eredeti információt, valószínűleg a honlapjuk forgalmának növelése érdekében – hívja fel a szövetség a lakosság figyelmét.

Az utóbbi napokban több települési önkormányzat is jelezte: sokan érdeklődnek náluk a több millió forintos energetikai felújításokra vonatkozó támogatásokról. Az álhíreket terjesztő portálok ellen a szükséges jogi lépéseket megteszi a szövetség.

KM
hirdetés