Visszakapta a hangját a színész, hálából díjra jelölte kedvenc orvosát

Varga Balázs
Varga Balázs - © Fotó: Magánarchívum
Nyíregyháza – Varga Balázs az egyik rendőr-főkapitányságon kapta vissza a hangját.

A fiatal, Kelet színésze-díjas színművész az egyik kereskedelmi csatorna népszerű sorozatának hőse, sokaknak ismerős lehet. Balázs a sorozat előtt hat éven keresztül Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Színházban játszott, ahonnan rengeteg szívmelengető emlékkel és sikerekkel tért haza, egy alkalommal azonban ehhez külső segítségre is szüksége volt.

Elégedett orvosaival

A fiatal színész teljes mellszélességgel támogatja a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, hiszen ő maga is rengeteget köszönhet az orvosoknak. A mindennapok során asztma, allergia és magas vérnyomás is megnehezíti az életét, de szerencsére a közvetlen környezetében, a családjában és a barátai között is több a remek szakember, így mindig van, aki segítsen.

– Örömmel jelöltem a díjra dr. Petlyánszki Gábort, akinek hatalmas szakértelmét támasztja alá az is, hogy a nyíregyházi társulat tagjai közül is sokan hozzá járnak, ha megbetegszenek. Ő egyébként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság főorvosa – mesélte Balázs. A fiatal színész élete első zenés főszerepe előtt ijedten vette észre, hogy teljesen elment a hangja.

– Nem tudtam, hogy a stressztől vagy a megerőltetéstől, de már csak suttogni voltam képes. Délután négy óra volt, este pedig premier… A helyzet reménytelennek tűnt. Természetesen azonnal kapcsolatba léptem Gáborral, aki éppen a rendőrségen ügyelt, ennek ellenére azt mondta, hogy ellát, ha bemegyek – idézte fel a kétségbeejtő esetet Varga Balázs.

Küzdelmes hivatás

A színész természetesen élt a lehetőséggel, de mivel átöltözni már nem maradt volna ideje, jelmezben rohant az őrsre, ahol a rendőröknek okozott egy kis fejfájást, mikor teljes Abba-szettben, zöld csőnadrágban és rózsaszín pólóban elsuttogta, hogy az orvoshoz jött. Végül a vizsgálószobában megtalálta a doktort is, aki két alkalmassági vizsgálatra váró rendőr között őt is ellátta.

– Ahogyan beadta az injekciót, éreztem, hogy máris kezd visszajönni a hangom, így bemelegítésnek egy rögtönzött koncertet is adhattam a rendőröknek, akik nagyon élvezték. Végül óriási siker lett az előadás, 3 évadon keresztül játszottuk.

Dr. Petlyánszki Gábor nélkül, aki a munkaidején kívül, egyszerű hivatástudatból látott akkor el engem, aznap este a premier biztosan elmaradt volna. Páratlan és hiánypótló kezdeményezésnek tartom ezt a díjat, hiszen végre lehetőségünk van arra, hogy mi is hálát mondhassunk valahogyan az orvosainknak, akik legtöbbször erőn felül mindent megtesznek értünk.

Mivel a saját családomban is vannak, akik az egészségügyben dolgoznak, régóta belelátok abba, milyen küzdelmes, mennyire nehéz hivatás az övék. Úgy gondolom, ez a minimum, amit adhatunk nekik – árulta el a népszerű színész.

KM
hirdetés