Visszatekintő – Új orvosi rendelőt avattak Demecserben

Demecser – Minden magyar állampolgár joga, hogy a XXI. századnak megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljön. Ez a gondolat vezérelte a demecseri önkormányzatot is, amikor úgy döntött, hogy új háziorvosi rendelőt épít, ami tágasabb, kényelmesebb, modernebb lesz, mint a korábbi.

Az elhatározást tett követte. A pályázat kedvező elbírálását követően 2014 augusztusában írta alá a város a kivitelezésről szóló szerződést. Hamarosan megkezdődtek a munkálatok, április 23-án pedig már fel is avatta az önkormányzat az európai uniós normáknak megfelelő, minden igényt kielégítő háziorvosi rendelőt a település központjában. Az ünnepségen részt vett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter is, aki egy régi bölcselettel kezdte beszédét: „Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden semmi.”

– Ebben a mondásban benne van az a célkitűzés, amiért az önkormányzat megvalósította az új háziorvosi rendelőt, hiszen fontos a település vezetőinek, hogy egyrészt megelőzzük a betegségeket, másrészt minél hamarabb kigyógyuljunk belőlük – fejtette ki a tárcavezető.

KM-MML
hirdetés