Visszatérés a munkaerőpiacra

Dr. Polgári András, Pirint Ákos és Szabó István a fórumon
Dr. Polgári András, Pirint Ákos és Szabó István a fórumon
Nyíregyháza – A cél a megye gazdaságának erősítése és támogatása.


A megyei önkormányzat a megyei kormányhivatallal közösen a „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt keretében azért dolgozik, hogy csökkenjen a nyilvántartott álláskeresők száma és minél többen elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon.

A projekt résztvevői és koordinátorai a napokban fórumot rendeztek a megyeházán. Mint az eseményen elhangzott, elsődleges cél a megye gazdaságának és munkaerő-piacának erősítése és támogatása, az együttműködések révén kialakított partneri hálózat működtetése. A foglalkoztatási tanácskozáson Pirint Ákos, a megyei paktumiroda vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: a megyei paktumszervezet legfőbb vállalása a korábban már működő együttműködések rendszerbe szervezése.

– A helyi munkaerő-piaci igények felmérése a helyi paktumok feladata, a megyei paktumiroda ernyőszervezetként segíti a helyi irodákat. Fontos a tapasztalatcsere, a nyílt párbeszéd – fogalmazott az alelnök. – A paktumokhoz csatlakozhatnak civil szerveztek, önkormányzatok és cégek is.

Dr. Polgári András, a megyei kormányhivatal főigazgatója hozzátette: a projekt kulcssza­vai a nyitottság és a partnerség.

– Célunk, hogy a helyben felmerülő igények helyben oldódjanak meg, ha ez valahol elakad, akkor segít a a megyei paktumszervezet. További előnye a paktumirodáknak, hogy közvetlenül a munkáltatónál felmerülő igényeket tudják felmérni.

TG
hirdetés