Visszatértek a telefonos csalók! Egy tiszamogyorósi nő csúnyán ráfaragott

Visszatértek a telefonos csalók! Egy tiszamogyorósi nő csúnyán ráfaragott
© Illusztráció: getty images
Tiszamogyorós – Különböző nyereménnyel hitegetnek a csalók, akik mobiltelefon-társaságok ügyintézőinek adják ki magukat.

A Záhonyi Rendőrkapitányságon 2016. május 24-én feljelentést tett egy 37 éves tiszamogyorósi nő, akit előző nap egy eddig ismeretlen tettes megpróbált becsapni. A sértettet egy mobiltelefon-társaság ügyintézőjeként bemutatkozva hívta fel telefonján egy ismeretlen férfi azzal, hogy nyereményjátékukon kisorsolták, ezért 115.000 forintot nyert. A telefonáló közölte a hölggyel, a nyereményt abban az esetben kaphatja meg, ha bankautomatán keresztül feltölt 15.000 forintot egy megadott telefonszámra. A nő az utasításoknak eleget tett, de a feltöltés végrehajtása ellenére az ígért összeghez nem jutott hozzá. A Záhonyi Rendőrkapitányság vizsgálja az ügy körülményeit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy ha hasonló telefonhívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kérését! Ha nem vettek részt nyereményjátékon, akkor biztosan nem is nyerhettek. Amennyiben részt vettek nyereményjátékon, tájékozódjanak a játék szervezőjének internetes oldalán vagy telefonszámán. Bankkártyájuk adatait fokozott óvatossággal kezeljék, ne adják ki sem telefonos megkeresések, sem közösségi oldalon történő felhívások esetén! A rendőrség tapasztalata alapján a csalók újabb és újabb hamis állításokat találnak ki, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket. Hivatkozhatnak a már említett nyereményre, bajba jutott gyermekükre, unokájukra, hogy csak néhányat említsünk. A rendőrség azt kéri, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnek, ne teljesítsék a telefonáló kérését, hanem azonnal értesítsék a rendőrséget. Bejelentést tehetnek a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy az ingyenesen hívható és a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés