Visszatértek – hát persze, hogy nyertek

Akt.:
Farkasinszki Orsolya (jobbra) újra zárást adhatott a dobni készülő Papp Klaudiának
Farkasinszki Orsolya (jobbra) újra zárást adhatott a dobni készülő Papp Klaudiának - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Papp Klaudia és Farkasinszki Orsolya újra győzelemre vezette a Nyíregyházi Kosársulit az amatőr női NB I-ben.

Mind a két visszatérő játékos a kezdő ötösben kapott helyet a Nyíregyházi Kosársuli amatőr NB I-es csapatában, az alapszakasz utolsó fordulójának szombati mérkőzésén. A szülése után szinte napra pontosan három hónappal pályára lépő Farkasinszki Orsolyának fél perc sem kellett ahhoz, hogy betaláljon, a második támadásnál pedig kiderült , hogy az anyaként először kosárlabdázó center és a kéztörése után ebben a naptári évben először pályára lépő Papp Klaudia játékkapcsolata továbbra is működik.

Ez akkor is érvényt nyert, amikor nagyszünet előtt egy oldalbedobásnál 1,4 másodperce maradt az NYKS-nek, hogy kosarat szerezzen, és Klaudia bejátszásából Orsolya be is talált. Fizikai állapotuknak megfelelően utóbbi több etapban játszott néhány perceket, a fürge irányító pedig végül csaknem végigjátszotta a meccset.

A pontokat szorgosan termelték, ahogy korábban megszokhattuk tőlük, de mivel a DVTK U23-as csapatának játékosai jó százalékkal céloztak, vezettek, olykor tíz pont fölötti különbséggel is.

Egészen a végéig, amikor az erejével a jelek szerint jól spóroló visszatérő duó megfordította csapata számára a meccset, de a győzelemhez kellett a többiek alázatos munkája, és persze Takács Anna 76–75-nél szerzett hárompontos kosara is. Ilyen hatással van a többiek játékára a nagy páros jelenléte – no, meg a rájátszást a középházban, tehát a 10-18. helyért folytató, a szombati győzelmet oda magával vivő csapat eredményességére is.

Amatőr női NB I

Piros-csoport, 16. forduló

Nyíregyházi Kosársuli–Diósgyőr U23 83–78 (19–24, 22–28, 13–10, 29–16)

Szent Imre-gimnázium, 70 néző, v.: Borgula, Bács. NYKS: Papp K. 27, Fekete D. 3, Takács A. 13/9, Borza 6, Farkasinszki O. 17. Csere: Cziránku 4, Hidas 9/3, Karakó 2, Bíró P., Simoncsik 2. Edző: Farkasinszki Gyuláné.
hirdetés