Visszavásárolhatta el sem lopott autóját

Négymillió forint értékű gépkocsija ellopását jelentette be szerdán a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon egy helybeli férfi.

A jegyzőkönyv felvételekor megcsörrent a mobiltelefonja, és egy ismerőse, aki hallott a lopásról, megadott egy telefonszámot, melyen keresztül kapcsolatba léphet a tolvajokkal, és visszavásárolhatja az eltulajdonított járművet. A sértett felhívta a számot, és a rendőrök tanácsára látszólag belement az üzletbe. A félmillió forint átadására a város egyik bevásárlóközpontjának parkolóját beszélték meg. Közben az autó tulajdonosának szóltak, hogy a kocsit egy telephelyen látták parkolni.

A civil ruhás rendőrök lesben álltak a telephelyen, és az üzletközpont parkolójában. Itt rövidesen el is fogták a pénzért érkező férfit. A kocsiról közben kiderült, hogy valójában nem lopták el, csak a tulajdonos – mivel rajta kívül többen is használták – nem emlékezett, hogy hol hagyta. A parkolóban elfogott férfi hallotta a szóbeszédet a lopott járműről, és úgy gondolta, hogy egy merész blöffel könnyen juthat pénzhez. A 37 éves debreceni lakost most csalás kísérletével gyanúsítják, az autólopás ügyét pedig megszüntetik.

– Fullajtár András –
hirdetés