Visszavonulót fújt a Tuzsér

Akt.:
Tömött lelátók előtt játszott a Tuzsér 12 éve az Üllői úton: Sápi Csaba játékvezető balján Dancs Béla csapatkapitány, jobbján Lipcsei Péter, a Fradi ikonja
Tömött lelátók előtt játszott a Tuzsér 12 éve az Üllői úton: Sápi Csaba játékvezető balján Dancs Béla csapatkapitány, jobbján Lipcsei Péter, a Fradi ikonja - © Fotó: KM-archív
Tuzsér – Nem vállalta a megyei első osztályú szereplést a 11 éve a Fradival bajnokin ikszelő együttes

Pár éve még a megyei első osztályban szerepelt a kisvárdai futballcsapat, szombaton pedig debütált az élvonalban. Hamarosan a vadonatúj stadiont is átadják a településen. Tizenöt kilométerrel arrébb, Tuzséron épp ellentétes utat jártak be: tíz esztendeje még az NB II-ben gyűjtötték a pontokat, újabban viszont azzal a ténnyel kell barátkozniuk a helyieknek, hogy visszaléptek a megyei első osztályból.

– A bajnokságban szereplő játékosoknak annyira megnövekedtek az igényeik, hogy ezt már nem tudjuk és akarjuk felvállalni – közölte Tóth Árpád egyesületi elnök. – Tuzséron megéltünk egy olyan kort, ahol nem az anyagi javak domináltak, hanem a barátság, a játék szeretete és a ragaszkodás a településhez – ez elmúlt. Szeretnénk az alapokról kezdve a felsorolt normákat szem előtt tartva egy új közösséget létrehozni. Ezért indítanánk el a jelenlegi ifjúsági csapatunkat a megyei harmadosztályban. Végezetül köszönjük az önkormányzatnak és környező vállaltoknak ez eddigi segítségüket, amelyre ezentúl is számítunk.

Amikor Sándor Csaba az előző idény utolsó fordulójában hármat fújt a sípjába a Tiszavasvári-Tuzsér bajnokin (2-1), aligha gondolták, hogy másfél hónappal később visszavonulót fújnak ebből az osztályból a vendégek. Korábban emlékezetes éveket töltöttek el a honi labdarúgás második vonalában is. Abban az időszakban voltak tagjai a Keleti csoport mezőnyének, amikor a Ferencvárost kizárták az NB I-ből. Örök emlék, amikor 2006-ban közel 10 ezer szurkoló előtt pályára léphettek az Üllői úti arénában, ahol bár 7-1-re kikaptak, az élményt nem feledik. Miként azt sem, hogy 2007. április 21-én az idén visszavonult Szabó Zsolt bíráskodása mellett Tuzséron 1-1-et értek el a másodosztályú bajnokin a Lipcsei Péterrel, Dragóner Attilával és Tököli Attilával felálló FTC ellen. A vendégek Bartha László révén szereztek vezetést. majd Csobán István egyenlített. Ebben az osztályban 2008 júniusában játszotta az utolsó bajnokiját a Tuzsér, akkor otthon kaptak ki 3-0-ra a Szolnoktól, végül a Mezőkövesdet megelőzve a 15. helyen zártak. Az utóbbi idényben a megyei első osztályban a 12. helyet szerezték meg, de ez immár történelem.

– A Tuzsér visszalépését sajnálattal ugyan, de tudomásul vettük. A megyei igazgatóság fellebbviteli bizottsága a labdarúgás versenyszabályzatában foglaltaknak megfelelően – LVSZ 19.§ (1) c) – jár el a feltöltést illetően. Arra törekszünk, hogy a megyei első osztály mezőnye a 2018/2019-es kiírásban is 16 csapatos legyen – jegyezte meg Kvaka Árpád megyei igazgató.

Nehéz volt tűzben tartani

– Az őszi szezon még a szakmáról szólt, tavasszal a túlélésre törekedtünk. Voltak elmaradások, ezért aztán nehéz volt tűzben tartani a játékosokat – mondta Antal István, a tuzsériak eddigi trénere. – Nekem a szerződésem a bajnokság végén lejárt, szomorú, hogy nem folytatja az együttes ebben az osztályban. Én a Nyíradony edzője leszek, velem tart Szűcs Zoltán és Lakatos Balázs is. A hajdú-bihari megyei első osztályú bajnokságban új csapatot kell építenem, szép kihívás lesz megoldani a feladatot.

LTL
hirdetés