Vita a tavalyi költségvetés értékeléséről

Eltérően értékelte a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot kedden a Fidesz és az MSZP. A Fidesz szerint a szocialista kormányok bizonyítványa elégtelen volt, míg az MSZP-nél úgy vélik, hogy az értékelés a Bajnai-kormány válságkezelésének méltatása volt.

Az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője “igazságbeszédnek” nevezte a tavalyi költségvetés zárszámadásáról szóló törvényjavaslatot, amelynek parlamenti vitája kedden kezdődött. Szekeres Imre az értékelésből kiemelte a gazdaság és a pénzügyi rendszer stabilitását szolgáló lépéseket, így az EU-val, az IMF-fel és a Világbankkal kötött összesen 20 milliárd eurós megállapodást.

Az MSZP meg fogja szavazni

A Nemzetgazdasági Minisztérium törvényjavaslata megemlíti, hogy a folyó fizetési mérleg egy évtized után először 2009-ben ért el pozitív eredményt, de a közösségi fogyasztás enyhe növekedése és az Út a munkához program pozitív hatása is bekerült a javaslatba. Az MSZP a kedden benyújtott törvényjavaslatot a mostani formájában meg fogja szavazni – tette hozzá Szekeres Imre.

A Bajnai– és a Gyurcsány-kormány bizonyítványában szereplő jegy elégtelen – értékelt a tavalyi költségvetésről szóló törvényjavaslat alapján kedden az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke. Rogán Antal szerint a 2008 végén elfogadott büdzsé egyetlen pontja sem teljesült tavaly. Az idei költségvetés is csak az Orbán-kormány 29 pontos akciótervének köszönhetően lesz tartható – tette hozzá a kormánypárti politikus.

– Független Hírügynökség –
hirdetés