Vitte a szünetbeli show-t és a Zvezda-mezt

Vámos Barnabás a jutalomként megnyert 31-es mezzel
Vámos Barnabás a jutalomként megnyert 31-es mezzel - © Fotó: Crvena zvezda
Nyíregyháza – Az NYKK-Eötvös serdülőkorú kosárlabdázója, Vámos Barnabás is fellépett a Crvena zvezda–Real Madrid Euroliga-mérkőzésen.

Szerbiában jártak az NYKK-Eötvös serdülő fiú kosárlabdázói. A nyíregyházi csapat két edzőmérkőzést játszott Újvidéken a KK Star Novi Sad hasonló korcsoportos csapatával, a kettő között pedig életreszóló élménnyel gazdagodott a küldöttség azzal, hogy Belgrádban megtekintette a Crvena zvezda–Real Madrid Euroliga-mérkőzést.

A kontinentális topsorozat 29. fordulójában játszott rangadó csaknem hosszabbításba torkollott, ám a mindössze 19 éves, a meccsen 24 pontig jutott szlovén Luka Doncic egy másodperccel a vége előtt szerzett triplájával végül a madridiak nyertek 82–79-re.

A telt házas Aleksandar Nikolic (korábbi nevén Pionír) Csarnokban a mérkőzés nagyszünetében a nézők közül kiválasztott három kis kosaras ügyességi feladatokban mérte össze tudását. Köztük volt az NYKK-Eötvös játékosa, Vámos Barnabás is, aki az 5800 néző szeme láttára, nem kis meglepetésre megnyerte a versenyt. Jutalma a Crvena zvezda amerikai játékosának, Ennis Dylannak a 31-es számú meze lett.

Ami pedig az újvidéki mérkőzéseket illeti, a Ferenczi Tamás, Brane Savic edzőpáros által irányított nyíregyháziak előbb 54–48-ra majd 56–30-ra győzték le házigazdájukat.Sporthírek


hirdetés