Vívó Eb – Peterdi András 15. helye a legjobb magyar eredmény férfi párbajtőrben

Budapest/Újvidék – A főtáblán csak Peterdi András nyert mérkőzést, aki 15. helyével a legjobb magyar lett a férfi párbajtőrözők versenyében az újvidéki vívó Európa-bajnokság második versenynapján, vasárnap.

A csoportkör egyik magyarnak sem jelentett gondot, Berta Dániel 5 győzelemmel és 1 vereséggel, Bányai Zsombor és Rédli András 4 sikerrel és 2 vereséggel, míg Peterdi 3/3-mal zárt, így valamennyien a 64 közé jutottak.

A főtáblán aztán már nem a magyarok elképzelései szerint alakult a verseny, ugyanis a tavaly világbajnoki bronzérmes – csapatban vb-győztes és olimpiai harmadik – Rédli a cseh Pavel Pitrától (10-15), Berta a svéd Robin Kasétól (11-12), Bányai pedig az ukrán Bogdán Nyikisintől (8-13) kapott ki.

Egyedül Peterdi hozta az első meccsét. A román Mario Persu elleni, kiélezett csata végén 15-14-re megnyert meccs után viszont ő “lendületből” a svájci Alexandre Pittet-t is legyőzte (15-10), s bejutott a nyolcaddöntőbe. A 16 között aztán már nem volt esélye, a dán Patrick Jörgensen ugyanis simán, 15-7-re legyőzte.

Vasárnap még a női tőrözők egyéni küzdelmeit rendezik még Újvidéken.

– MTI –
hirdetés