Vívó-vk – Ötödik hely Franciaországban és Svájcban

Budapest – A kardozó Márton Anna az ötödik helyen végzett az orléans-i világkupaversenyen, csakúgy, mint Peterdi András a párbajtőrvívók berni vk-viadalán.

Márton Kern Biankát 15-1-re verte a főtábla első fordulójában, majd a dél-koreai Li Ra Dzsin és az argentin Maria Belen Perez Maurice ellen 15-9-re győzött, a negyeddöntőben viszont egy tussal, 15-14-re alulmaradt a későbbi aranyérmes, olasz Rossella Gregorióval szemben. A franciaországi versenyen 177 vívó indult.

Peterdi pályafutása legjobb eredményét érte el, ráadásul menet közben az idei világbajnokot és vb-bronzérmest is legyőzte. A főtáblán előbb 15-13-ra verte az amerikai Curtis McDowaldet, majd a nyolcaddöntőért a vb-harmadik Rédli Andrást 15-12-re. A következő körben a kétszeres egyéni vb-aranyérmes olasz Paolo Pizzo volt az ellenfele. Peterdi – a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint – 2-7-ről fordított, majd az olasz is egyenlített 14-11-ről, az utolsó tust viszont a magyar adta. A negyeddöntőben aztán már nem sikerült nyernie, az ukrán Volodimir Sztankevicstől ráadástussal kapott ki 15-14-re.

A svájci viadalon 254 párbajtőröző indult.

– MTI –Sporthírek


hirdetés