Vizes vb – Elkezdődött az óriás ugrótorony bontása

Budapest – Elkezdődött a Batthyány téren, a főváros I. kerületében felállított óriás ugrótorony elbontása, a villamosok vasárnap reggeltől járnak majd – tájékoztatta a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. kedden az MTI-t.

A szervezők közleményükben azt írták: “a világesemény leglátványosabb versenyhelyszínének köszönhetően Budapest legszebb arcát mutathatta meg a világnak a közvetítéseknek és a csodálatos panorámának köszönhetően”. A torony bontásánál elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést – közölték.

Ismertették: a 10 tonnás, 34 méter magas óriás ugrótorony bontása ütemterv szerint halad. Kedden a Bem rakparton található lelátókat és konténereket távolítják el, a villamosközlekedés vasárnap reggel elindul.

Jelezték: a budai alsó rakpart nyitása legkésőbb csütörtökön várható, míg a Bem rakpartot a tervek szerint legkésőbb augusztus 15-én nyitják meg.

Kitértek arra is, hogy bár az ugrótorony szerkezetét elbontják, betonalapzata ott marad, így “hasonló versenyek szervezésénél az már biztosított lesz”.

– MTI –
hirdetés