haon-sportoldal

2008.12.28. 17:32

A jégmezők lovagjai

<p>Debrecen – Az egy éves szünet után ifjabb Adorján Zoltán győzelemmel tért vissza.</p>

Oázis a télben – költői túlzással élve ezt jelentette a hét végi jégmotoros versenysorozat első, debreceni fordulója a technikai sportok szerelmeseinek. A csípős hideg ellenére a pénztárnál hosszan kígyózó sor fogadta azokat akik a meghirdetett kezdési időponthoz képest késtek egy kicsit, így az a furcsaság esett meg, hogy a kerítésen kívül többen figyelték a jégen történő eseményeket, mint közvetlenül a palánk mellől.

 Persze idővel mindenki bejutott a létesítménybe, s mintegy háromszáz érdeklődő előtt mutathatták meg tudásukat a motorosok. Forralt bor és izgalmak A szeges gumikkal felszerelt és a lehető legjobban feltuningolt robogókkal szálltak harcba a pilóták, s nem egy futam bizonyította, a résztvevők nagyon komolyan veszik a versenyt.

Pár etap után kiderült, a jeges pályákra egy éves kihagyás után visszatérő supermotós ifjabb Adorján Zoltán, a korábban salakmotorozásban, az utóbbi időkben pedig motokrosszban jeleskedő Ádám János, illetve a szintén debreceni Tóth Gergő igazán érzik ennek a sportágnak a lényegét és a motorjaik is a csúcson vannak.

 A viadal előrehaladtával a hideg igencsak átjárta a nézőket, de szerencsére nem csak a melegedőben kapható forró italok, a tea és a bor feledtette a kellemetlen érzést, hanem az izgalmas futamok is.

Az alapcsatározások után létrejött az álomdöntő, a fent említett három motoros újra összemérte erejét, ahol Adorján nyert, így ő lett a debreceni jégmező lovagja, megelőzve Ádámot és Tóthot.

A szervezők rendeztek egy különfutamot is, de ezen a viadal győztese már nem indult, míg Tóth bukott, s a motorja használhatatlanná vált, így a ráadásban a favorit, Ádám magabiztosan nyert.

B.N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!