Vízilabda Eb – Benedek szerint jobb csapat a magyar, mint a horvát

Vízilabda Eb Belgrádban - A magyar válogatott edzése
Vízilabda Eb Belgrádban - A magyar válogatott edzése - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Belgrád – Leginkább a hiten múlik Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint, hogy a magyar válogatott legyőzze kedden az olimpiai bajnok horvát csapatot a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának negyeddöntőjében.

“Elsősorban ilyenkor már nem a taktikai dolgot döntenek, hanem az, hogy a csapat mennyire hisz abban, hogy jó. Én pedig úgy látom, hisz” – nyilatkozta a szakember a szerb fővárosban megtartott hétfői edzést követően.

Benedek Tibor délelőtt egyórás tréninget vezényelt az együttesnek. A kapitány és Gerendás György segítségével leginkább az emberelőnyös és az emberhátrányos szituációkban teendő mozgásokat vették át a játékosok.

“A horvát egy nagyon rutinos csapat, ezáltal nincsen meg benne az a lendület, ami bennünk igen, ezt kell kihasználnunk: azt a dinamikus játékot, ami most jellemző ránk. Ezen kívül olyan magabiztosan kell játszanunk, ahogy eddig a gyengébb ellenfelekkel vagy akár a görögök ellen is” – mondta Benedek Tibor, aki megjegyezte, készülnek a horvátok specialitásának számító kétcenteres játékból is, azt ugyanis az ellenfél kiválóan alkalmazza és rengeteg emberelőnyt harcol ki belőle.

A szövetségi kapitány hozzátette, ez a csapat már régen nem az, amelyik az Európa-bajnokság előtt a Volvo Kupán szerepelt, ennek ellenére nagyon fontos, hogy ne legyen olyan rossz periódusa a mérkőzésnek, mint például az oroszok elleni összecsapás elején.

“Amennyiben ezt meg tudjuk akadályozni, akkor azt gondolom, jobb csapat vagyunk, mint ebben a pillanatban a horvátok” – fogalmazott Benedek.

A férfi torna negyeddöntőjének programja:
hétfő:
Spanyolország-Görögország 18.45
Szerbia-Oroszország 20.15
kedd:
Olaszország-Montenegró 18.45
Magyarország-Horvátország 20.15

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés