Vízilabda Eb – Papírforma magyar győzelem Törökország ellen

Akt.:
Barcelona, 2018. július 15. Tóth Eszter Flóra (k) és Garda Krisztina (j), valamint a török Dilara Burali a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország-Törökország mérkőzésen 2018. július 15-én.
Barcelona, 2018. július 15. Tóth Eszter Flóra (k) és Garda Krisztina (j), valamint a török Dilara Burali a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország-Törökország mérkőzésen 2018. július 15-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Barcelona – A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 32-5-ös győzelmet aratott a török csapat felett vasárnap a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Bíró Attila együttese – amely szombaton, a nyitókörben 13-9-re kikapott a házigazda spanyoloktól – könnyed, átmozgató edzésnek beillő összecsapáson nyert.

Nők, B csoport, 2. forduló:

Magyarország-Törökország 32-5 (8-1, 5-1, 9-1, 10-2)

Barcelona, Piscines Picornell, v.: Kikalisvili (georgiai), Kunikova (szlovák)

gólszerzők: Keszthelyi, Szilágyi, Gurisatti, Parkes 5-5, Horváth B. 3, Csabai, Illés, Szücs G. 2-2, Garda, Leimeter, Gyöngyössy 1-1, illetve Kus, Burali 2-2, Elma 1

Magyarország:

Tóth E. – Horváth B., Keszthelyi, Szilágyi, Gurisatti, Illés, Garda – cserék: Szücs G., Parkes, Csabai, Gyöngyössy, Leimeter

Az Európa-bajnokság második napjának nyitómérkőzésére körülbelül ötven néző volt kíváncsi a helyszínen. A szervezők korrigálták a szombati bakijukat és ezúttal szépen szólt a magyar himnusz a Piscines Picornell uszodában.

A törökök az oroszoktól elszenvedett 35-4-s vereséggel rajtoltak, és ezúttal sem számíthattak sok jóra. A magyar szövetségi kapitány előzetesen közepes erősségű edzésnek minősítette ezt a mérkőzést, amelyen a két csapat közötti óriási különbség miatt még a különböző figurákat vagy az emberhátrányos védekezést sem lehet gyakorolni.

BÍRÓ Attila
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében Törökország ellen játszott mérkőzésen 2018. július 15-én. | MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar válogatott könnyedén szerezte a találatokat, mindenki feliratkozott a góllövők közé, a törököknek öt gól és néhány kivédekezett támadás jelentett csupán sikerélményt.

“Egy közepes edzésnek megfelelt, de a második fele most jön, lesz egy hosszabb úszás a lányoknak, így lesz teljes a nap” – mondta a találkozót követően Bíró Attila.

“Az volt az egyik cél, hogy mindenki lőjön gólt, ez sikerült, illetve azt kértem, hogy a lefordulásos játékban értékesítsék a kialakított helyzeteket, ez nagy százalékban sikerült is, ami mindenképpen pozitívum” – tette hozzá a szakember, aki a szerbek ellen kedden már nehezebb mérkőzésre, de sima győzelemre számít.

“Valószínűleg nem lesz ennyi gól, de a szerbeket nem lenézve is magabiztos győzelmet várok. Nem lesz ekkora különbség, de mi már az oroszokra készülünk, ennek tükrében edzünk például együtt holnap délelőtt a hollandokkal” – fűzte hozzá.

A magyar csapat kedden 15.30 órától a szerbek ellen folytatja szereplését.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés