Vízilabda magyar Szuperkupa – A nőknél az UVSE nyert

Akt.:
Budapest, 2017. december 22. Keszthelyi Rita (b), Tóth Ildikó (b2), Szűcs Gabriella (b3) és Antal Dóra, az UVSE játékosai ünnepelnek, miután csapatuk 16-15-re győzött a női vízilabda Szuperkupa döntőjében, az UVSE - BVSC-Zugló Diapolo mérkőzésen a fővárosi Komjádi Béla Sportuszodában 2017. december 22-én.
Budapest, 2017. december 22. Keszthelyi Rita (b), Tóth Ildikó (b2), Szűcs Gabriella (b3) és Antal Dóra, az UVSE játékosai ünnepelnek, miután csapatuk 16-15-re győzött a női vízilabda Szuperkupa döntőjében, az UVSE - BVSC-Zugló Diapolo mérkőzésen a fővárosi Komjádi Béla Sportuszodában 2017. december 22-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – – A bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes UVSE nyerte a pénteki hazai Szuperkupát, miután legyőzte a BVSC-t a Komjádi uszodában rendezett mérkőzésen.

Eredmény, Tippmix Szuperkupa:
UVSE – BVSC-Zugló Diapolo 16-15 (2-5, 2-0, 2-2, 2-1 – ötméteresekkel 8-7)

Az év utolsó itthoni kiemelt pólós eseményén a kevésbé esélyesnek ítélt, a kupában és a bajnokságban is második vasutascsapat talált be először, majd 2-0-ra, 3-1-re, s – Máté Zsuzsanna duplája nyomán – 5-2-re vezetett a nyitónegyedben.

Az UVSE a második negyedben kétszer is eredményes volt, így a nagyszünetre minimálisra csökkentette hátrányát. A harmadik nyolc percben pedig utol is érte riválisát, négy másodperccel az utolsó szünet előtt azonban a balkezes Leimeter Dóra újfent vezetéshez juttatta a BVSC-t (6-7).
A befejező játékrészben a címvédő holland légiósa, Vivian Sevenich harmadszor is betalált, Szücs Gabriella ötméteresével pedig a meccsen először már az UVSE vezetett (8-7). A BVSC egyenlíteni tudott, mivel pedig újabb gól nem esett, következtek a büntetődobások.
Ebben 8-7-re az UVSE bizonyult jobbnak, így övé lett a 2017-es esztendő utolsó női trófeája.

Az idén másodszor írták ki a magyar női vízilabda Szuperkupát, a tavalyi premiert is az UVSE nyerte.
(FOTÓ)

Később, férfi Szuperkupa:
Szolnoki Dózsa – ZF-Eger 18.00

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés