Vodafone Belvárosi Nagydíj – Balzsay Károly lesz a stúdióvendég

Budapest, 2012. április 28., szombat (MTI) – Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka lesz a m1 stúdiójának vendége a Vodafone Belvárosi Nagydíj élő közvetítése alatt, amely során Jenson Button, a Forma-1-es McLaren pilótája az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt száguld végig a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kiépített versenypályán.

A szervezők tájékoztatása szerint a szombaton kezdődött és jövő keddig tartó Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége közel 40 órányi ingyenes programot kínál a látogatóknak, akik Button mellett többek között Michelisz Norberttel és Wéber Gáborral, a túraautó-világbajnokság két magyar pilótájával, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzővel, valamint a Dakar-ralin rendszeresen résztvevő Szalay Balázzsal is találkozhatnak. Az Erzsébet téri Design Terminálnál kialakítják a “Hungaroring boxutcát”, s ezen a területen számos versenyautót és motorkerékpárt állítanak ki.
A keddi zárónapon, a Vodafone Belvárosi Nagydíjon az autósport hazai sztárjai mellett a 2009-ben F1-es világbajnok Button háromszor száguld majd végig a McLarennel a Bazilika és a Parlament között kiépített, 1,6 km hosszú versenypályán.
Az eseményt 14 és 17 óra között az m1 és az MR1-Kossuth Rádió élőben közvetíti a Szujó Zoltán-Mezei Dániel páros révén, az m1 stúdiójában pedig Petrovics-Mérei Andrea fogadja beszélgetőpartnereit. Button az egyes futamokon tapasztalt benyomásairól Szujó Zoltánnal beszélget majd a helyszínen. A Forma-1-es közvetítések jogát az idei szezontól elnyerő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a négynapos rendezvény utolsó napjára saját kihelyezett programokkal is készül. Délelőtt tíz órától fél kettőig a gyermekeket, családokat várják a Kossuth térre, a legifjabbak 11 és 18 óra között interaktív gokart bemutató részesei is lehetnek.
A rendezvény különleges programjain bárki részt vehet, a legügyesebbeknek, illetve a legeredményesebbeknek személyesen Button adja majd át a díjakat. Az esemény egyik legvonzóbb látványossága a Parlament épülete előtt felfüggesztett McLaren Forma-1-es autó lesz.

-MTI-
hirdetés