Vodafone mobilinternet: többen, gyorsabban, még jobban

Akt.:
Vodafone
Vodafone
A Vodafone átadta Magyarországnak az új, szélessávú mobilinternet hálózatát. Ez több mint 9 millió lakosnak nyújt kényelmes és gyors hozzáférést otthonában, munkahelyén, szabadidejében és útközben – hatszoros letöltési sebességgel, mint egy évvel ezelőtt.


Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke elmondta: „Míg egy évvel ezelőtt, hálózatmodernizáció kezdetén 673 helység, addigra az újonnan megszerzett 900 MHz-es frekvenciák segítségével ma már 2432 település 9 millió lakója számára elérhető a Vodafone nemzetközileg is kiemelkedő minőségű szolgáltatása és villámgyors mobilinternete.” Ráadásul számos olyan településen – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében például Gávavencsellő, Vaja, Tiszadob – egyedül a Vodafone hálózata használható, ahol eddig semmilyen szélessávú mobilinternet-szolgáltatást nem lehetett használni. A társaság ezzel további, közel 1,2 millió embert kapcsolt össze a modern gazdaság egyik alappillérével.

Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója hozzátette: Vadonatúj hálózatunk minden pontján minimum 21,6 megabites elméleti letöltési sebességet biztosítunk. Ezen felül 100 városban és Budapesten a 42 megabites DC-HSPA+ technológia előnyeit élvezhetik, amelynek sebessége hatszorosa az egy évvel ezelőtti maximumnak. Az új “zöld hálózat” energiafogyasztása ugyanakkor csak 50 százaléka a korábbinak, ami megfelel 3,5 millió köbméter gáznak, illetve 6000 tonna fa megmentésének.

A 2012-es év nagy kihívása, hogy a 2G-s felhasználók tábora 3G-s készülékekre, okostelefonokra váltson, és valóban kihasználhassa a Vodafone megbízható hálózatát. Döbrőssy Gábor, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, “stratégiai technológiai partnerünkkel, a Huawei-jel több mint 2600 bázisállomást modernizáltunk, közel 950-en 42 mbit/sec sebességre kapcsoltunk, és 2700 mikrohullámú összeköttetést cseréltünk.” A munkák szakaszos leállással is járó részeit éjszaka végezték – ez 100 ezer órát jelentett –, hogy az ügyfelek szinte semmit se érzékeljenek mindebből.

Lefedettségi térkép
hirdetés