Vőfélytalálkozó Pocsajban

Vőfélytalálkozó Pocsajban
Pocsaj – Fergeteges és emlékezetes délutánban lehetett része március 1-jén, szombaton nemcsak a pocsajiaknak, hanem annak a több száz résztvevőnek is, akik részt vettek az I. Magyar-Román Lakodalmas és Vőfélytalálkozón az általános iskola tornatermében.

Ilyen – nagy horderejű, a községet megtisztelő eseményben – nem sokszor lehet része falubelinek, környékbelinek. Ezt bizonyítja az is, hogy a jegyek már az előadás napja előtt egy héttel elővételben elkeltek.

A polgármesteri hivatal és a Román Kisebbségi Önkormányzat közös szervezésében zajló estét 16 órakor Kecskés Gyula polgármester és Mazsu Jenőné, a Román Kisebbségi Önkormányzat vezetője nyitotta meg köszöntő beszéddel.


A színvonalas műsorban fellépő vőfélyek előadásában a nézők megismerhettek többek között különféle lakodalmas beköszöntőket, hívogatókat, leves-, káposzta-, kakas-, bor-, sütemény-verseket, ezeket persze viccekkel fűszerezve.

Részük lehetett még menyasszony-kikérésben, búcsúztatásban, álesküvőkben, természetesen humoros jelenetekkel körítve. A közönség így egy igazi lakodalom kellős közepébe csöppenve érezhette magát.

Az előadások befejeztével az emléklapok kiosztására került sor, amelyeket a fellépő csoportok kaptak.

A késő estébe nyúló műsort a várva-várt vacsora követte, amely szintén lakodalmi menü volt: csigaleves, töltött káposzta, sertéspörkölt, sütemény.

A jó hangulatban eltöltött estét hajnalig tartó bál követte a Bokor Band közreműködésével. A rendezvény zökkenőmentességéről a nap folyamán a helyi polgárőrség gondoskodott.

A fellépők:

– óvodai gyerekcsoport – román versek
Szivárvány népdalkör
Idősek Klubja – cigánytánc
Jónás Dóra – román vers
– román szakkörös iskolások – Molcsán Piroska vezetésével
Drilla József és felesége
Kocsi Gyuláné -elbeszélés
Hortobágy néptánccsoport – Magyarbődi tánc, Szilágysági tánc
Grósz György -ének
– Pocsaji román néptánccsoport
– Gyulai néptánccsoport
– a Bokor Band zenekar

Vőfélyek:

Tóth ZoltánPocsaj
Kathi LajosHajdúböszörmény
Markó BandiNagykálló
Győri BalázsDebrecen
Szegecs JánosLétavértes
hirdetés