szon-sportoldal

2012.12.30. 10:05

Patály a Spartacus legújabb igazolása

A nagyecsedi hátvéd is csatlakozik a nyíregyházi együtteshez.

A nagyecsedi hátvéd is csatlakozik a nyíregyházi együtteshez.

Labdarúgás. Már három a kettő! Miként arról lapunk beszámolt, a nyíregyháza Spartacus korábban két játékossal állapodott meg, akik a tavaszi szezonra erősítést jelenthetnek.

Az egyikük a montenegrói Nenad Durovic, a hamarosan 27 esztendős, több mint 190 centis bal lábas belső védő, legutóbb a montenegrói bajnokcsapat játékosa volt. Rutinos focista, és 2007-ben az FK Zeta védőjeként a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Ezt követően játszott a cseh és a szerb élvonalban, majd fél esztendőt Szolnokon, az NB I-ben. Korábban tagja volt az U19-es és az U21-es montenegrói válogatottnak is, előbbivel pedig még 2005-ben kijutott az EB döntőre.

Van már új támadó is, hiszen a szerb Milan Nikolic a csatársorban bevethető, a 26. esztendős játékos korábban a lengyel Polonia Varsó alkalmazottja is volt.

Jelentkezőkből nincs hiány

És akkor a harmadik, a külföldiek után egy megyebeli. A klub vezérkara megállapodott Patály Jánossal, aki ősszel a nagyecsedi csapatban játszott és tagja volt az UEFA Régiók Kupája csehországis selejtezőjén győztes, így az amatőr Európa-bajnokság döntőjébe jutott Tisza-válogatottnak. A jobb oldali védővel fél plusz két éves megállapodást kötöttek a nyíregyháziak, így ő is ott lesz január hetedikén, az első edzésen. Kiszemeltekből és bejelentkezőkből nincs hiány, minden bizonnyal jó pár focista érkezeik majd rövidebb, vagy hosszabb időre tesztelésre. A Brekk János vezette szakmai stáb mindenképpen edzésen és ha lehet edzőmeccsen is látni akarja azokat, akik új igazolásként szóba jöhetnek.

A felkészülés forgatókönyve készen áll, a játékosok január hetediként találkoznak (Djurovics és Nikolics a pravoszláv ünnep miatt két nappal később érkezik). Két hétig nyíregyházán készül majd az együttes, majd következik a tiszaújvárosi edzőtábor, ami kétszer egy hét. Ekkor már jönnek az edzőmeccsek is, idegenben és itthon egyaránt.

Patály János (jobbra) is a Szpari játékosa fotó. KM-sport

A Szpari edzőmeccsei

Január 26, szombat: Spartacus–Cigánd (Tiszaújváros)

Január 30, szerda. Spartacus–U19 (Tiszaújváros)

Február 2, szombat: FC Tatran Presov–Szpari

Február 6, szerda: Spartacus–Ibrány

Február 9, szombat:. Eger–Spartacus

Február 13, szerda: Putnok–Spartacus

Február 16, szombat: DVSC–Spartacus

Február 20, szerda: Spartacus–Hajdúböszörmény

Február.23., szombat: MTK–Spartacus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!