Nagyvilág

2012.12.28. 11:30

Megint karácsonykor szült

London, 2012. december 28., péntek (MTI) - Már másodszor szült karácsony első napján egy nő Nagy-Britanniában. A dátumduplázás esélye 1 a 130 ezerhez.

London, 2012. december 28., péntek (MTI) - Már másodszor szült karácsony első napján egy nő Nagy-Britanniában. A dátumduplázás esélye 1 a 130 ezerhez.A 24 éves Hamima Juma 2009-ben hozta világra első gyermekét december 25-én. A lányka pontosan 3. születésnapjára kapott kishúgot: a 2012. december 25-én született második gyermek is lány lett. Mindketten Coventryben, az Egyetemi Kórházban látták meg a napvilágot, illetve a holdvilágot. A kisebbik lány ugyanis éjjel fél 11-kor született, míg nővére reggel kilenc óra után pár perccel.

A nagyobbik lány egyébként annyira pontosan a születésnapjára "kapott" hugit, hogy a fájások éppen ünneplése közben törtek rá anyjára, és abba kellett hagyni a zsúrt.

A gyermekek feltehetően nem örülnek majd, hogy épp karácsonykor van a születésnapjuk, mivel a más napon születettekhez képest eggyel kevesebb alkalommal kapnak ajándékot. A szülők azonban igen boldogok.

"Jövőre kész őrület lesz! Két szülinapi bulit tartunk karácsony ünneplése mellett! De így a lehető legjobb! Dupla karácsonyi csodában részesültünk és igazán áldottnak érezzük magunkat" - idézte Maruf Jumát, a 33 éves apát a The Daily Telegraph című brit lap.

Az újság megkérdezett egy fogadóirodát, mennyit fizetne, ha valaki arra fogadna, hogy egy családban kétszer is karácsony ugyanazon napján születik gyermek. A válasz: a feltett összeg 133 ezer 225-szörösét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!