Volt idő egymásra a Tó Kupán

Tó Kupa elnevezéssel immár a 8. alkalommal rendezte meg a Modellező Klub Biharkeresztes Közhasznú Szervezet Ártánd-Tófürdőn a hajómodellek versenyét.

Az időjárás idén nem kedvezett a versenyzőknek. Idén is 5 kategóriában lehetett indulni: a 90 centiméternél rövidebb (F2 A), a 90-130 centiméter közötti (F2 B) és a 130 centiméternél hosszabb (F2 C) elektromos hajók, valamint a gőzhajók és az ifjúsági kategóriában. A verseny a műszaki szemlével kezdődött: a zsűri összevetette a hajó tervrajzát az elkészített hajómodellel. Mindenki a saját maga által készített hajóval indult, a modellek az igaziak kicsinyített másai, minden működik rajtuk.

A szemlét követően a futamok következtek. A modellek számára kiépített kikötőből kellett indulni, majd a pályán végigmenni a bóják érintése nélkül, végül pedig tolatva visszaérkezni a kikötőbe. A feladatot meghatározott szintidő alatt kellett végrehajtani. A rossz idő miatt vasárnap nem versenyeztek. A szombati futamok alapján a hirdetett eredményt a zsűri. 

A versenyzők elmondták, hogy nagyon szeretnek Ártánd-Tófürdőre jönni: nem csak a versengés és a jó hangulat miatt, hanem azért is, mert „itt van idő beszélgetni, van idő odafigyelni egymásra”.
hirdetés