Volt mit megköszönni az idei bálon a kollégáknak

Varázslatos volt a táncosok előadása
Varázslatos volt a táncosok előadása - © Fotó: Szarka Lajos
Nyíregyháza – A bál teljes bevételét jótékonysági célra ajánlották fel.


– A jótékonykodás mellett a ma estének van egy másik fontos célja is: miközben a családtagjaikkal együtt érkező munkatársak kellemesen tölthetik el az időt, alkalom nyílik arra is, hogy kölcsönösen köszönetet mondjanak egymásnak. A munkatársainknak azért, hogy teljes erőbedobással dolgoznak, átlagon felüli teljesítménnyel látják el feladataikat a közigazgatás különböző szintjén. A családtagoknak meg azért, hogy a háttérből támogatást nyújtanak munkatársaink számára, hogy az elvárt magas színvonalon álljanak helyt nap nap után – e szavakkal fordult az ötödik alkalommal megrendezett Kormányhivatali Jótékonysági Bál vendégseregéhez Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

Fiatalos, tapasztalt gárda

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán szombaton este az is elhangzott: a törzs­hivatal és a 13 járási hivatal összesen 2073 dolgozó munkájára építve szolgálja az itt élő embereket. Az átlag életkor 44 év, tehát egy fiatalos, de tapasztalt, dinamikus gárdáról beszélhetünk. A kollégák családjai 1768 18 éven aluli gyermeket nevelnek, a kormányhivatal intézményrendszerében dolgozók tehát munkájukkal a jövő nemzedékéről is gondoskodnak.

A bál fővédnökeként kapott szót az Emberei Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. Dr. Szabó Tünde azt emelte ki: az államigazgatás minden egyes szintjén a magyar nemzet szolgálatára tett eskü szerint kell elvégezni a feladatokat. Ez egyszerre követeli meg a türelmet, a hivatás iránti alázatot, elkötelezettséget, a türelmet és empátiát – hiszen az állampolgárok szemében a munkatársak képviselik az államot. Örömteli látni az ügyfélbarát szolgáltatás fejlődését megyénkben is.

A nagycsaládosokat segítik

A bált az Újfehértói Fúvós Zenekar nyitotta meg, majd a köszöntők után a Nyíregyháza táncklub táncos előadását csodálhatták meg a résztvevők. Őket Nagy Ricsi énekes előadása követte. A vacsora után pedig Zentai Edit és a Polip zenekar szolgáltatta a talpalávalót a hajnalig tartó szórakozáshoz.

A tombolából befolyt összeggel a kormányhivatal a Család éve alkalmából a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nagycsaládos szervezetekhez juttat el a közeljövőben tartós élelmiszereket a Nagycsaládosok Egyesületén keresztül.

KM
hirdetés