Volt zsákjában minden jó…

Akt.:
Volt zsákjában minden jó…
© Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – A Jósa András Múzeumban köszöntötte a Rotary-mikulás a fogyatékkal élő gyerekeket.

Az idén a megszokottól kissé hamarabb érkezett a nyíregyházi gyerekekhez a Rotary Club Nyíregyházi Egyesületének mikulása: a jótékonysági szervezet két turnusban, színes programokkal és megannyi ajándékkal várta a fiatalokat december elsején, a Jósa András Múzeum napján. Az emlékek birodalmában nem csak a jó öreg Mikulással találkozhattak, beszélgethettek, fotózkodhattak a gyerekek pénteken, zen-tánc és bábelőadás, kézműves foglalkozás, arcfestés és közös éneklés is várta őket, a Bárczi Gusztáv általános iskola nívós, ünnepi műsoráról nem is beszélve.

– Sok gyermek számára nem jutna az adventi ünnepek idején segítség nélkül ajándék. Az összefogás és a lázas készülődés azonban meghozta gyümölcsét – mutatott körbe maga körül a Rotary-mikulás, aki az édességek mellett friss almával és jó tanácsokkal is megajándékozta a diákokat. A bőbeszédű fehér szakállú örömmel mesélt lapunknak arról is, mekkora öröm számára, amikor azt látja, hogy boldog, őszinte mosollyal köszönik meg az ajándékokat a gyerekek, főleg a hátrányos helyzetűek és a fogyatékkal élők. – A krampuszaim most azért nincsenek mellettem, mert feladatot adtam nekik – szabadkozott a Rotary-mikulás. – Nem akartam hazacipelni délután a virgácsokat, ezért arra kértem őket, osszák ki azokat a megyeszékhelyen élő rossz gyerekeknek, de tavalyhoz hasonlóan, egyet sem sikerült találniuk… – árulta el a víg kedélyű öregúr, majd megsúgta: a napokban ünnepelték „Télanyóval” a 30 éves házassági évfordulójukat.

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma végzős kozmetikus tanulói nem csupán mosolyt varázsoltak a fiatalok arcára pénteken. Három tehetséges testfestő hölgy, Petra, Heni és Zsani ottjártunkkor alig győzte teljesíteni a kicsik kívánságait: volt, akit jótündérré változtattak, megint mások a Minyonokat, a csodálatos Pókember vagy éppen Batman „hason-mását” álmodták magukra, de népszerű volt a hópihe és a csillámtetkó is. – Egy teljes arcfestés 10-15 perc alatt készül el, a látvány pedig magáért beszél. A gyerekek nagyon élvezik, boldogan büszkélkednek vele, nekünk pedig kiváló alkalom ez a gyakorlásra, a kézügyesség fejlesztésére – mondta el érdeklődésünkre a szakvizsga előtt állók egyike, Pethő Petra.

A Bárczi-iskola tizenéves diákja, Tóth István piros lufit, egy „mosolygós” almát és a Rotary-mikulástól kapott ajándékcsomagot szorongatta a kezében, amikor megkérdeztük, hogyan érezte magát az ünnepségen. – Nagyon jók voltak az előadások, főleg az iskolánk műsora. Kértem egy kis színes „tetkót” a kezemre, remélem, nem kopik le hamar. Bár az almát is szeretem, alig várom, hogy kibontsam az édességekkel teli csomagot – mesélte, majd Kaliba Emese kísérő pedagógus vette magához a szót, aki elárulta: immár hagyomány, hogy az iskola diákjait élményekkel és ajándékokkal lepik meg ilyenkor, mindig sok élménnyel és ajándékkal gazdagodnak a gyerekek. Az intézményben jövő héten szerdán fognak Mikulás-bulit tartani, aminek egyik várva várt fénypontja a „Miki-diszkó”. A december második felében rendezendő meghitt karácsonyi ünnepséget pedig a jól megérdemelt téli szünet követi majd.
hirdetés