létkérdés

2019.11.02. 22:24

Nógrádi György: csak egységes európai fellépés állíthatja meg a migrációt

Az embercsempészet irányítói mindig megtalálják a korrumpálható hivatalnokokat – mondta a biztonságpolitikai szakértő az M1 szombat esti műsorában.

Budapest, 2015. december 3. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ Horst Teltschik 329 sorsfordító nap - a német újraegyesülés belülrõl címû könyvének bemutatóján az Andrássy Gyula Német Nyelvû Egyetemen, Budapesten 2015. december 3-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Forrás: MTI / Czimbal Gyula

Fotó: Czimbal Gyula

Véleménye szerint a háború sújtotta országokból érkezők személyazonosságát nem lehet teljes körűen ellenőrizni, a kibocsátó országoknak pedig nem érdekük, hogy visszafogadják az Európából kiutasított menedékkérőket.

Hangsúlyozta, hogy az olasz kormány politikai okokból nem akarja elismerni a migráció jelentőségét, de a választók is tudják, hogy a kabinetnek nincs jövője hosszabb távon.

A német vezetés számára viszont – mint fogalmazott – létkérdés, hogy választ találjanak a problémára, hiszen Németországban állandósult a feszültség a bevándorlás miatt. Angela Merkel kerüli a nyilvánosságot, pártja pedig az idén minden választást elbukott, és az sem biztos, hogy a kormánya kitölti a hivatali idejét a következő parlamenti választásig – tette hozzá Nógrádi György.

Borítókép: a biztonságpolitikai szakértő Horst Teltschik 329 sorsfordító nap – a német újraegyesülés belülről című könyvének bemutatóján az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen, Budapesten 2015 decemberében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában