Városhártya

Városhártya
Mikor virrad fel Nyíregyházán a kártyafüggetlenség napja? Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Manapság a vásárlók befogásához sok helyen kell lasszó. A potenciális vevő megnyerése külön asszó, így sokat nyom a latba egy jó szó. Vagy momentán egy plasztiklapocska. Nem is akármilyen: a városkártya. Elfogadóhelyekből Tiszát lehetne rekeszteni e vidéken, bár alapvetően nem ez a cél. Hanem az együvé tartozás mederben tartása. Az azonos településen élők kiváltságának érzékeltetése. A helyi kötődés erősítése.

Nehéz a forrás eredetét kinyomozni, de hogy bölcs gondolat fakadt, annyi szent. Csakis kedvezményezettjei vannak az ügyletnek: hasznos a kibocsátónak, előnyös a vállalkozásoknak, kapóra jön a vásárlóknak. Pont ez a lényeg: a Pont információs füzet tájékoztat a kedvezményt kínáló szolgáltatásokról, melyben hűségesen lehet gyűjtögetni a további pontokat.

Sok önkormányzat ismerte fel a városkártya eladást ösztönző vonzatát. Dilemmát okozhat, hogy saját berkeken belül építik fel a rendszert, avagy a gazdag referenciával bíró, rutinos külső céggel kötnek szerződést. S ha az utóbbi mellett voksolnak, akkor mennyiért és milyen feltételekkel állapodnak meg? Mennyire erős vállalkozói hátteret takar a kártya, netán csupán egy jelképes hártya?

A Kelet-Magyarország előfizetői és a programban szereplő partnerek már két éve élvezhetik a Hűségkártya számtalan előnyét. A megyeszékhelyi önkormányzat plasztikötletének majdani valóra váltásával tükröt tarthat maga és a városlakók elé. Hogy ez az akciós tükör egyenes vagy görbe, az idő majd eldönti. A bevezetés ideje még nem ismert, így filmszerű homály lengi körül, hogy mikor virrad fel Nyíregyházán a kártyafüggetlenség napja?

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés