V@rosvita: Ökotudatosan gondolkodni

Internetes levelezőink között vannak szószólók, vitát generálók, illetve hosszas hallgatásba burkolózók, akik olykor azért feloldják az önkéntes némasági fogadalmat. Ezúttal Inántsy-Pap Anita látta elérkezettnek az időt… V@rosvita-hozzászólás letölthető:

– Bár már nagyon régen nem írtam, azért folyamatosan olvastam a V@rosvitát. Én sem tudtam sem megszokni, sem megszeretni a sokszor emlegetett építményeket, nekem is hasonló aggályaim vannak a tervezett piaccal kapcsolatban, mint amiket leírtak a többiek. Amit én legjobban hiányolok a városvezetés részéről, az az ökotudatos gondolkodás.

– Nem látok a panelprogramban részt vett, új tetőt kapott házak tetején – mint ahogy a Korzó tetején sem – napkollektorokat, zöldtetőt. Nincs tudomásom arról, hogy bármilyen alternatív energiát előállító berendezéssel szerelték volna fel ezeket az épületeket. Nem látok a város határában épülni szélerőmű-parkot. Nem hallom, hogy Nyíregyháza és környéke GMO mentes övezetté lett volna. Nem látok egy kerékpárút-hálózatot sem, melyen biztonságosan lehet közlekedni. Az építendő piacról sem láttam még a felsorolást, hogy milyen alternatív energiákkal kívánják megoldani az üzemeltetését, vagy azoknak a műszaki megoldásoknak a felsorolását, melyek lehetővé teszik, hogy az épület megoldja a saját hűtését, fűtését, világítását, szellőzését.

Megaberuházás

– Én is azok közé tartozom, akik nem szeretnék, ha a piac egész felülete fedett lenne. Mellesleg nem is értem, hogy ebben a gazdasági helyzetben miért kell egy ilyen megaberuházás egy ennyire eladósodott városnak, mint a miénk. Remélem, csak én vagyok tájékozatlan, és ezen a téren minden rendben van, de én úgy érzem, nem jó irányba halad a város „fejlesztése”!

Kapcsolódó cikkek:
hirdetés