Évtizedek érlelték tehetségét

Évtizedek érlelték tehetségét
Dekoratőrnek tanult, s az évtizedek megérlelték tehetségét. A jó rajzkészség nélkülözhetetlen volt a szakmájához, hisz mielőtt hozzáfogott egy kirakat rendezéséhez tervet kellett rajzolni.

Ha az tetszett a Verseny áruház illetékesének, akkor elevenedhettek meg a finom szövetek redői,s lettek szebbnél szebb ruhák, hogy vonzzák a tekintetet s csalogassák a vevőt. Az áruháznak már híre sincs, s a Gyöngyösi születésü Pekárovics Zoltán is messze került a fővárostól. Egy évvel ezelőtt Vámospércset választotta új lakhelyéül, ahol már lokálpatrióta lett – nyilatkozta nemrég a város újságjában.

Azóta több kiállítása nyílt Debrecenben, s most a művelődési házban rendeztek tárlatot a finoman kimunkált grafikáiból. Előszeretettel nyúl bibliai témákhoz, szívesen rajzol várakat, templomokat, de a csendéletek hangulata is magával ragadja a látogatót. A tárlatot kedves barátja Kozma György nyitotta meg, aki nemcsak az alkotásokat, hanem az embert, a művészt is bemutatta a tárlatlátogató közönságnak.

Fontos, hogy tudják, olyan új lakója van a városnak, aki kiállításai révén elviszi a város hírét, tehetsége által pedig a település szellemisége gyarapszik. A megnyitó ünnepséget a hangulatos képek mellett Kerezsi Ferenc és Váradi Jánosné énekszámokkal színesítették, így komplex művészi élményben lehetett része a szépszámú közönségnek. A kiállítás július 6-ig tekinthető meg.
hirdetés