Wieszt János: "Ártatlan vagyok és áldozat"

Ártatlannak, politikai támadás áldozatának vallja magát Wieszt János Újbuda szocialista frakciójának vezetője, akiről egy videofelvétel alapján a Fidesz azt állítja, hogy kétmillió kétszázezer forint csúszópénzt fogadott el.

“Saját pártom hozott nehéz helyzetbe, miközben a becsületemet védem egy aljas és nemtelen támadással szemben. A rólam készült felvétel hazug, manipulatív, és szerkesztett, egyetlen célja a lejáratásom. Megdönthetetlen bizonyítékaim vannak, hogy Kupper úr vádjai hamisak.

Ennek ellenére meghurcolásom, a tönkretételemre irányuló kísérlet működik: sajnos ez a magyar valóság. Politikai támadás áldozata vagyok, és csupán remélem, hogy esetem legalább figyelemfelkeltésnek jó volt, ezután barátaimmal, és frakciótársaimmal Kupper úr már nem fog tudni hasonlóan aljas eszközökkel leszámolni.

Bár ártatlan vagyok, nem tehetek mást, kezdeményezem tagságom felfüggesztését a Szocialista Pártban. Önkormányzati képviselői mandátumomról, és az általam viselt tisztségekről nem mondok le, mivel ezzel azt a hamis látszatot kelteném, hogy elismerem bűnösségemet. Nem. Ártatlan vagyok, és áldozat. A tagságom felfüggesztéséből következően az előttünk álló rövid időszakban nem a frakció tagjaként, hanem függetlenként veszek részt a testületek munkájában. Mivel látom, hogy személyem tehertétellé vált a Szocialista Párt számára, ezért nem kívánok indulni a 2010-es önkormányzati választásokon.

Sajátos módon hónapok, talán évek fognak eltelni, mire bizonyítani tudom ártatlanságom, és megnyerem a rágalmazási pert Kupper András ellen. Szeretném leszögezni, hogy emelt fővel állok minden vizsgálat elé. Kifejezetten kérem a nyomozóhatóságoktól, hogy szakértővel vizsgáltassák meg a felvételt, bizonyítsák be, hogy szerkesztett felvételről van szó. Teljes mellszélességgel támogatom a jogi bizottság felülvizsgálatát a ciklus összes ingatlaneladásával kapcsolatban. Semmiféle titkolnivalóm sincs, sőt, érdekem hogy kiderüljön az igazság.”

– Független Hírügynökség –
hirdetés