Zabálják a Minyonokat

A Minyonok figuráinak szalmabálákból készült mása Tiszaigaron
A Minyonok figuráinak szalmabálákból készült mása Tiszaigaron
Nyíregyháza – Mindent elsöprő kezdés: A szürke ötven árnyalatát is elhomályosította az új animációs film.

Elképesztő! Minden idők legjobb magyarországi nyitásával indult a Minyonok a csütörtöki premier óta. Az eddigi rekordot nem is olyan régen, februárban A szürke ötven árnyalata állította be 244 millióval – a Minyonok viszont 284 342 228 forintot gyűjtött négy nap alatt. Összesen 209 205-en nézték meg eddig Gru kedvenc kis gonosztevőit.

Természetesen az animációs filmek között is a Minyonok vezet mostantól; az eddigi csúcstartó, a Shrek 3 173 millió forintot hozott össze még 2007 júniusában.

Mesés utazás

A Minyonok sztorija elég messzire nyúlik vissza az időben. A történet szerint sárga, egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a „leggrúsabb” gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig – folytonosan elveszítették, a minyonoknak már nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak.

Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel, valamint az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához.

Ádáz harc a kipusztulás ellen

A jeges Antarktiszról a ’60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól.

Ennivaló a Minyonok animációs film, amit falnak a mozinézők – kígyóznak a sorok a Krúdy Gyula Art Mozinál. Aki nem hiszi, járjon utána – és garantáltan nagyot néz!

KM-LTL

Címkék: , ,hirdetés