A munkáról és tervekről szólt a Rotary nyílt nap

A Rotary-sportdíjas Filipcsuk Péter Gusztáv, Lukácsné Csizmadia Gabriella elnök asszony mellett
A Rotary-sportdíjas Filipcsuk Péter Gusztáv, Lukácsné Csizmadia Gabriella elnök asszony mellett - © Fotó: Rotary Klub
Kisvárda – Nyílt napot tartottak a Magyarországon 93 éve szolgáló Rotary Klubok – 38 városban 54 működik –, s azzal a nem titkolt szándékkal nyitották meg kapuikat az érdeklődők előtt, hogy bemutassák értékes tevékenységüket és a jövőbeni terveiket.

A kisvárdai klub május 9-én rendezte meg nyílt napját. A vendégeket Lukácsné Csizmadia Gabriella elnök köszöntötte, aki elmondta, hogy ezek a szervezetek a közösségi felelősségvállalás legjobb példái, hiszen az elmúlt 10 évben több milliárdot fordítottak társadalmi tevékenységekre.

A Rotary elsősorban a helyi közösségek támogatására szerveződik, de vannak sikeres világméretű programok is, amelyekben az összes klub és rotarysta együttesen vállalt aktív szerepet. Az elnök a mozgalom egyik legjelentősebb eredményének nevezte, hogy a „Gift of Life – Ajándékozz életet!” programmal több mint 100 határon túli gyermek szívműtétjének a finanszírozásában vállaltak részt. A klubülést az ifjúsági Rotary-díjas fiatalok bemutatkozása színesítette, ami után Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere tartott előadást.

KM


2017-18 legjobbjai

Ígéretes tehetségért Rotary díj: Szakszon Eszter (Bessenyei György Gimnázium, 100 ezer forint értékű ösztöndíj)

A tanév legeredményesebb sportolója Rotary-díj: Filipcsuk Péter Gusztáv (Bessenyei György Gimnázium – 30 ezer forint értékű egyszeri ösztöndíj)

A tanév legeredményesebb sportolója Rotary-díj: Kerezsi Ádám (Szent László Gimnázium – 30 ezer forint értékű egyszeri ösztöndíj)

Ígéretes tehetségért Rotary Különdíj: Orgován Dániel (Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola)Záhony.
SZON.HU


hirdetés