Béres-díjas kárpátaljai kollégista Záhonyban

A Béres-díjas kárpátaljai kollégista évfolyamvezető tanárnőjének és a diáktanács alelnökének társaságában
A Béres-díjas kárpátaljai kollégista évfolyamvezető tanárnőjének és a diáktanács alelnökének társaságában - © Fotó: Tancsik Róbert
Záhony – A napokban adták át az idei Béres-díjat a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma legkiválóbb elsős kollégista diákjának.

A fővárosi székhelyű Béres Alapítvány a Teljes Életért elnevezésű non-profit szervezet több mint egy évtizede alapított díjat a neves tudományos kutatóról és feltalálóról, Dr. Béres Józsefről elnevezett záhonyi diákotthonban. Az elismerést a legkiválóbb elsős tanulónak a tanév végén ítéli oda az erre a célra létrehívott intézményi bizottság. Idén a kárpátaljai Csongoron élő Pinte József lett a legeredményesebb kollégista. A közgazdasági osztályban tanuló szorgalmas és céltudatos ifjú nemcsak tanulmányi átlagával emelkedett ki, de tevékenyen részt vett a kollégium mindennapi életében is. A diákotthon ifjúsági elsősegélynyújtó csapatával megyei első helyezést értek el, így ősszel ők képviselhetik szűkebb pátriánkat az országos fináléban. Egy másik csapat tagjaként szépen helytálltak a területi katasztrófavédelmi versenyen és emellett lelkes támadója a tanév során több megyei kispályás kupán elindult focicsapatnak. Félévtől a Diáktanácsban is értékes munkát végzett. Az elismeréssel 25 ezer forint pénzjutalom járt, továbbá a névadóról szóló, Béres Klára szerző által dedikált Cseppben az élet című életrajzi kötetet is ajándékul kapta. Érdekesség, hogy Pap Alex személyében tavaly is egy csongori elsős érdemelte ki a rangos elismerést, sőt a ballagáson kitüntetett három Kandó Emlékérmes diák egyikét – Badó Gyöngyi révén – szintén a Munkács előtti utolsó színmagyar település tanodája bocsátotta középiskolai útjára.

– Tancsik Róbert –

Címkék: ,


Záhony.
SZON.HU


hirdetés