Bordalok a záhonyi Nyárestéken

A Kisvárdai Dalárda a Nemzeti Összetartozás Napján
A Kisvárdai Dalárda a Nemzeti Összetartozás Napján
Záhony – Július 15-én, szombaton 20:00 órától a Kisvárdai Dalárda ad koncertet a záhonyi Dr. Béres József Emlékparkban, ahol a művészeti együttes bordalokból álló összeállítását hallhatja a közönség.

Július elsején indult el a Nyáresték című kulturális programsorozat az Emlékpark színpadán, melynek keretében hétvégenként koncertek és egész estés színpadi produkciók szórakoztatják a művelődési ház szervezésében a záhonyi és környékbeli publikumot.

A 2014-ben alakult Kisvárdai Dalárda repertoárjában katonadalok, történelmi évfordulókra, nemzeti ünnepekre készült műsorok szerepelnek. Ahogy azt a beharangozóban megfogalmazták: „A magyar kultúra szerves részét képezi több ezer év óta a borkultúra. A magyar irodalom és zenekultúra nagyjai is számos bordalt alkottak, amelyből verses-zenés válogatást hallhatnak a nézők. A műfaj természetéből adódóan vidám, jó kedélyű estre számíthatnak az érdeklődők.” A záhonyi hangversenyt a Béres József TIT Egyesület támogatja.

A dalárda az elmúlt hetekben több kisvárdai fellépés mellett a Rakamaz közeli Timáron és a felvidéki Királyhelmecen is bemutatkozott a közönségnek.

– Tancsik Róbert –

Címkék: , ,


Záhony.
SZON.HU


hirdetés