Egri diákok az idei első Tisza–túra résztvevői Tiszamogyoróson

Egri diákok az idei első Tisza–túra résztvevői Tiszamogyoróson
© Fotó: Vincze Péter
Tiszamogyorós – Május 14–én, csütörtök délután két óra körüli időben érkezett meg a Tiszamogyorósi Főnix–Campingbe az idei év első Tisza–túrája. A vízen utazókat nem kímélte a sokszor sűrű zápor, majd a bőrig áztató sűrű folyamatosan szemerkélő eső. Késéssel, ugyan de megérkeztek. A campingben pedig biztosították az „ázottak” részére a melegvizes zuhanyt.

–Egerből jöttünk –kezdte a bemutatkozást Nagy Péter a túra vezetője– a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumból, mely Eger város egyik meghatározó középfokú oktatási intézménye.

Az iskoláról röviden

Több mint öt évtizedes fennállása óta gyakorlatilag napjainkig, négy évfolyamos tiszta profilú gimnáziumként működött, és működik. 2011 óta „A megye legeredményesebb gimnáziuma”. Szilágyi Erzsébet Gimnázium jelenleg 18 osztályos: speciális angol, német valamint humán, reál és általános tantervű osztályokkal, egyben egyik alapító iskolája az Arany János Tehetséggondozó Programnak is. Ennek keretében évente indul egy speciális, a gimnáziumi tanulmányokra előkészítő osztály is, és működik nyelvi előkészítő osztály is. A 600 tanulót több mint negyven pedagógus tanítja.

011

A harmadik túra

–Mi már harmadik éve járunk ide, s ilyenkor mi szoktunk lenni a kezdő vízitúrázók. Általában június első vagy második hetében jövünk és Tuzsér a túránk végcélja. Most egy viszonylag kis csapattal indultunk 13 fővel Szatmárcsekéről illetve Tiszabecsről. Most négy hajóval teszünk meg, már harmadik alkalommal a tervezett utunkat. A résztvevők cserélődnek, a jelenlegi kis csapatunkban vannak végzett diákjaink, akik már rendszeresen visszajárnak, vannak 10. évfolyamos tanulóink is. A túrához folyamatosan kell mindig az újakat, a kicsiket hozzászoktatni ezekhez a vízi túrához, mondta végezetül Nagy Péter túravezető.

– Vincze Péter –Záhony.
SZON.HU


hirdetés