Egy hónapig rejtegette a szállásadója holttestét

L. T. csak részben ismerte be tettét
L. T. csak részben ismerte be tettét - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza, Komoró – Az új büntetőeljárási törvény előírja, hogy minden büntetőügyben kötelező előkészítő ülést tartani, és ha ezen a vádlott a váddal egyező beismerő vallomást tesz, s lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíró befejezheti az ügyet és ítéletet hozhat. A komorói emberöléssel vádolt L. T. a keddi ülésen csak részben ismerte be a tettét, így tárgyalással folytatódik az ügy.


Emberölés bűntettében tartott kedden előkészítő ülést a Nyíregyházi Törvényszék bírája, Bartha Andrea, s akár ítélettel be is fejeződhetett volna az ügy.

Harmati Rita főügyészségi ügyész a vádirat ismertetésében elmondta, hogy L. T. a barátságukra tekintettel 2017 februárjától lakhatott barátja komorói házának nyári konyhájában, amiért havi 10 ezer forintot kellett fizetnie. Mindkét férfi italozó életmódot folytatott, gyakran szólalkoztak össze amiatt, hogy L. T. nem fizetett a lakhatásért, emiatt a szállásadója többször el is küldte őt a házból, aztán mégis megsajnálta és engedte, hogy maradjon.

Tavaly február 8-án délelőtt a későbbi áldozat ittas állapotában bement a nyári konyhába és ismét pénzt követelt L. T.-től, amin összeszólalkoztak. Amikor a sértett távozni készült L. T. a bejárati ajtó mellett lévő 118 centiméteres szögvassal kétszer fejbe vágta. A sértett nem sokkal később belehalt a sérüléseibe. L. T. pedig a holttestet a nyári konyha alatti pincébe levonszolta, s az ajtót kulcsra zárta. A sértett eltűnését a hozzátartozója jelentette be a rendőrségen 2018. március elsején, majd pár nappal később a holttest is előkerült. Az ügyész egyrendbeli ember­öléssel vádolta meg L. T.-t, s az elkészítő ülésen tett beismerő vallomása esetén 9 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Tárgyalást tartanak

Amennyiben L. T. az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, lemondhat a tárgyaláshoz való jogáról, ha pedig a bíróság elfogadja a nyilatkozatát, akkor a vádirati tényállás megalapozottságát és a bűnösség kérdését nem fogja a bíróság vizsgálni. Ha a bíróság a beismerő nyilatkozatot végzéssel elfogadja, akkor kizárólag a büntetés miatt fellebbezhet.

Bartha Andrea bíró kérdésére az 53 éves L. T. azt mondta: én beismerem, de hiányolom, hogy a vádiratban nem szerepelt az, hogy a sértett kétszer nekem jött baltával. A váddal egyező beismerő nyilatkozatot tehát nem tett a vádlott, ezért a bíróság nem hozhatott határozatot az ügyben. Tárgyalást tartanak, így L. T.-t, tanúkat és szakértőket hallgatnak meg, teljes bizonyítást kell lefolytatni.

Az ügy február 19-én folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken, azonban még ezen a tárgyaláson is van arra lehetőség, hogy L. T. teljes beismerő vallomást tegyen, s akkor tárgyalás nélkül hozhat ítéletet a bíróság.

BM


Komoró - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálati szakaszát. Egyik hozzátartozója jelentette be egy 61 éves komorói férfi eltűnését a Záhonyi Rendőrkapitányságon 2018. március 1-jén. A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és visszatérően ellenőrizték...

A rendőrök átvizsgálták az ingatlant és megtalálták a holttestet
Nyíregyháza, Komoró - Egy vita hevében vasrúddal fejbe vágta az ismerősét, majd a holttestet a pincében rejtegette. Ember­ölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a komorói férfit, aki egy vita hevében vasrúddal fejbe vágta az ismerősét, majd a holttestet közel egy...Záhony.
SZON.HU


hirdetés