Gyalog távozott a csempész a záhonyi határról

Akt.:
Gyalog távozott a csempész a záhonyi határról
© Fotó: NAV
Záhony – A dohányt és a csempészésre használt járművet is lefoglalták a pénzügyőrök.

Gyalog távozott a határról az a lefülelt csempész, akitől a dohányt és a csempészésre használt járművet is elkobozták a pénzügyőrök. Az ukrán férfi Záhonynál próbált bejutni hazánkba, mintegy hétszáz doboz cigit rejtegetve az autójában.

Az egyenruhásoknak a jármű tetőszerkezete vált gyanússá, ezért másodlagos vizsgálatra irányították a sofőrt és utasát. Mint kiderült: a Mercedes kisbusz tetőlemezét úgy alakították át, hogy csempészetre alkalmas legyen, a felemelhető tető alatt 700 doboz cigarettát találtak a NAV munkatársai. A férfi azt mondta, hogy a csempészáru a saját tulajdona és ő rejtette el a járműben, az utastársa tudta nélkül.

nava2

– A helyszínről a járművezető és utasa is gyalog távozott, mivel a pénzügyőrök a cigarettával együtt a kisbuszt is lefoglalták.

– A NAV munkatársai mintegy másfél millió forint vámigazgatási bírságot is kiszabtak, valamint költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a pénzügyi nyomozóknál – tájékoztatta lapunkat Magyar Norbert, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

KMZáhony.
SZON.HU


hirdetés