Kárpátaljai kollégista kötetei a Kandó Középiskolában

Olívia a karitatív munkájáért is mindkét tanévzárón jutalomkönyvet vehetett át
Olívia a karitatív munkájáért is mindkét tanévzárón jutalomkönyvet vehetett át
Záhony – Nem kevesebb, mint öt jutalomkönyvet vehetett át a nemrégiben megtartott tanévzáró ünnepségen Kiss Olívia Tímea, a határvárosi szakgimnázium 10.a osztályos tanulója.

A kárpátaljai Szernyén élő Olívia 2016 őszén kezdte el középfokú tanulmányait a záhonyi tanoda közlekedési szakos osztályában. A szorgalmas, céltudatos és sokoldalú diáklány már az első hetekben bekapcsolódott az iskola és a kollégium közösségi életébe. Kiemelkedő tanulmányi munkája mellett több diákkörben példás aktivitással tevékenykedik és másfél éve tagja a kollégium diáktanácsának is. Kiváló énekhangjával rendszeresen pop- és népdalokat tolmácsol az intézményi és városi rendezvényeken, egyik vezető alakja a széles körben elismert diákszínkörnek. A kollégium csapataival az elmúlt két tanévben a csecsemőápolási, a prevenciós és a katasztrófavédelmi versenyeken ért el területi, megyei és országos sikereket.

Asztaliteniszben a megyei kollégiumi bajnokságon bronzérmet szerzett a korosztályában. Mindezek mellett társaival az osztálya és az iskola színeiben szép helyezéseket szereztek a különféle műveltségi versenyeken. A tanévzáró ünnepségen az osztályában, a kollégiumban, a színkörben, az énekkarban és a vöröskeresztes bázisiskolai szervezetben végzett munkája elismeréseként részesült könyvjutalomban.

– Hudák Márk –Záhony.
SZON.HU


hirdetés