Kedvezménnyel mehetnek múzeumba

Kedvezménnyel mehetnek múzeumba
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A legfrissebb adatok szerint eddig 18 ezren látták a Munkácsy-kiállítás anyagát, ami kimagasló szám, és ami azt jelzi, hogy a Jósa András Múzeumba érdemes betérni. Ezért is van nagy jelentősége annak a megállapodásnak, ami szerint a köztisztviselők és családtagjaik 15 százalékos kedvezménnyel jöhetnek be a múzeumba, a Sóstói Múzeumfaluba és a Kállay Gyűjteménybe – mondta szerdán Palich Etelka, a Magyar Köztisztviselői és Állami Tisztviselői Kar elnöke az ünnepélyes aláírás előtt, majd megköszönte a lehetőséget az intézménynek.

Szinyei-képek szeptemberben

– Nem csak a köztisztviselőket, de mindenkit arra biztatok, hogy ha még nem látta a Munkácsy-képeket, tegye meg, mert felejthetetlen élmény – mondta dr. Rémiás Tibor, a múzeum igazgatója, hozzátéve: tekintettel a nagy érdeklődésre, meghosszabbították a kiállítást, így az december 16-áig látható. – De természetesen nem csak a Munkácsy-alkotások miatt érdemes betérni hozzánk, és már a jövő év néhány szenzációjáról is be tudok számolni.

– A Természettudományi Múzeumból két kiállítást is szeretnénk Nyíregyházára hozni: az egyik a népszerű Jégkorszak, a másik pedig a Szóra bírt csontjaink címet viselő tárlat, amelyen antropológiai szempontból életre kelnek a csontok és például a III. Béla koponyacsontja alapján készült rekonstrukción azt láthatjuk, hogy nézhetett ki a király. A Múzeumok éjszakáján retro-kiállítást tervezünk A nyugat az ablakon kopog címmel, a jövő év kimagasló eseménye pedig egy Szinyei Merse Pál-tárlat lenne. A terveink szerint szeptembertől három hónapon át a híres festő ötven alkotása lenne látható a múzeumban – mondta dr. Rémiás Tibor, akitől megtudtuk: a soproni múzeum után a nyíregyházi intézmény az első, amely ilyen típusú megállapodást köt a köztisztviselőkkel és állami tisztviselőkkel.

Az igazgató abban bízik, hogy a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a tankerületek, a kormányhivatal, járási hivatalok, illetve a szociális és gyámhivatal dolgozói élnek majd a kiváló lehetőséggel és rendszeres látogatói lesznek a múzeumnak.

KMZáhony.
SZON.HU


hirdetés