Megkezdték a Tuzsérnál árokba borult tartálykocsi műszaki mentését

Nyíregyháza – Teljes vasúti és közúti lezárás mellett megkezdték a Tuzsér és Komoró között hétfőn árokba borult tartálykocsi műszaki mentését – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelem csütörtök délelőtt a honlapján.

A hétfői balesetben a jármű sofőrje meghalt, a mérések nem mutattak ki káros anyagot a levegőben és a tartály sem sérült meg.

A tájékoztatás szerint a kamion tartányában lévő veszélyes anyagot átfejtik és elszállítják a szakemberek, ezért várhatóan több órára lezárják a balesethez közeli 4-es főutat és a 100-as számú Budapest-Záhony vasútvonal érintett szakaszát.

A művelet legalább három órát vesz majd igénybe – írták. A baleset helyszínétől számított 740 méteres sugarú kört biztonsági zónaként jelölték ki, ahová tilos belépni. A beavatkozás idejére az E-ON és TIGÁZ Zrt. szakemberei kizárják a közműveket; a területet az ott élő lakóknak, valamint az ott található üzemek dolgozóinak el kell hagyniuk, számukra a tuzséri művelődési házban befogadóhelyet alakítottak ki.

A lezárás ideje alatt csütörtök kora délutánig Fényeslitke és Záhony között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A rendőrség tájékoztatása szerint a 4-es főúton a Záhony felől érkezőket a rendőrök a 4112-es útra Mándok irányába terelik el, míg a Kisvárda felől Záhony irányába tartók Kisvárda-Tornyospálca- Jéke-Mezőladány településeken keresztül a 4115-ös úton tudnak eljutni Záhonyba.

– MTI –


Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. július 24-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből. Csenger, 4924 sz. u. 8 kilométerszelvényénél nagyméretű fa az úttestre dőlt, közúti akadályt képezve. A fát a Csengeri Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság szakemberei moto...Záhony.
SZON.HU


hirdetés