Precíz nők a tiszalöki börtönben

Kilencvenhét hölgynek csaltak mosolyt az arcára
Kilencvenhét hölgynek csaltak mosolyt az arcára - © Fotók: tudósítónktól
Tiszalök – A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományának több mint egyharmada női munkavállaló.


Hagyomány már, hogy a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományának férfi tagjai verses köszöntővel lepik meg a kolléganőiket. Az idén sem volt ez másképp: a nőnapi megemlékezésen összesen kilencvenhét hölgynek csaltak mosolyt az arcára.

Fontos a szerepük

Virággal, édességgel teremtettek megható, ünnepi hangulatot azoknak a nőknek, akik a mindennapi életben anyák, lányok, feleségek, viszont a munkanapokon ugyanolyan megbecsüléssel végzik áldozatos szolgálatukat, mint férfitársaik. Gyenge-Bíró István bv. ezredes, intézetparancsnok a köszöntőjében elmondta, hogy mennyire fontos a nők szerepe a büntetés-végrehajtásban: a munkavégzésük alapos, pontos, precíz. Tolmácsolta a szervezet országos parancsnokának az ünnepi köszöntőjét, amelyben hálás szívvel ismerte el teljesítményüket.

– A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományának több mint egyharmada női munkavállaló. A létszámuk az elmúlt évek során emelkedik, ezzel is bizonyítva, hogy a rendvédelmi szakmában is megállják a helyüket a nők. Az intézet biztosítja azokat a lehetőségeket és feltételeket, amelyek családbarát légkört és egyenjogúságot teremtenek minden munkavállalónak – jegyezte meg Pappné Baranyi Edina bv. főhadnagy, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartási fő­előadója.

LTLZáhony.
SZON.HU


hirdetés