Színkörös diákok elismerése a záhonyi tanévzárón

A tanévzárón a tagintézmény-vezető jutalmazta a színjátszó diákokat.
A tanévzárón a tagintézmény-vezető jutalmazta a színjátszó diákokat. - © Fotó: Hudák Márk
Záhony – A határvárosi középiskola tanévzáró ünnepségen külön is jutalmazták a pár éves múltú, de már számos sikert magáénak tudó színjátszó kör legkiválóbb tagjait.

Almásiné Forgács Éva drámapedagógus nevelőtanár vezetésével három éve alakult meg a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban a diák színjátszókör. A korábban a helyi általános iskolában is színkört alapító és megannyi sikeres darabot színpadra állító jeles pedagógus az utóbbi években a középiskolás tanítványaival nyerte el nemcsak az iskolai közösség szimpátiáját és tetszését, de a városlakók, aztán pedig a megyei szintű rendezvények közönségének elismerését is. Nemzeti ünnepek, nőnapi és karácsonyi rendezvények, tárlatnyitók alkalmával léptek pódiumra egy-egy tematikus összeállítással, szerkesztett műsorral. Mindannyiszor énekkel, tánccal, zenével, mozgásszínházi elemekkel, vagy éppen látványos jelmezekkel, díszletekkel, hang- és fény effektusokkal fokozták a szereplők érett színpadi játéka által nyújtott élményeket. Az elmúlt bő félévben például hat különböző előadással hódították meg a lelkes közönségüket. A színjátszó diákoknak és vezetőjüknek a tanév során a Harmónia Művészeti Iskola nyújtott szakmai támogatást, melynek vezetői szintén nagyra értékelték a diákok és vezetőjük teljesítményét.

A tanévzárón Antal András (11.c, Ilk), Balog Annamária (10.b, Nagydobrony), Barati Béla (13.a, Dombrád), Barati Károly (10.b, Kékcse), Bökönyi Richárd (11.c, Demecser), Csákány Martin (11.a, Csongor), Hudák Márk (11.a, Csap), Jóni Angelika (11.b, Nyírmada), Kiss Olívia Tímea (10.a, Szernye), Szabó Annamária (10.a, Csap), Szénás Petra (11.c, Záhony) és Szikszay Máté (11.b, Nyírtura) vehette át a diákkörvezető Almásiné Forgács Éva drámapedagógus és Bodnár Attila Sándor tagintézmény-vezető könyvjutalmait.

– Hudák Márk –Záhony.
SZON.HU


hirdetés