Terítéken a vöröskeresztes munka Záhony körzetében

A küldötteket Karasz Lajosné területi vezető tájékoztatta az elmúlt esztendőben végzett munkáról.
A küldötteket Karasz Lajosné területi vezető tájékoztatta az elmúlt esztendőben végzett munkáról.
Záhony – A napokban tartotta meg éves közgyűlését a Magyar Vöröskereszt Záhonyi Városi-területi Szervezete.

A küldötteket Karasz Lajosné területi vezető köszöntötte, meleg szavakkal méltatva a térségben tevékenykedő önkéntesek odaadó és eredményes munkáját, majd az előző közgyűlés óta végzett munkáról nyújtott átfogó tájékoztatást. A legnagyobb hazai karitatív szervezet térségi vezető munkatársa örömmel számolt be az elmúlt időszak sokszínű munkájáról, a számos területen tapasztalható fejlődésről. Egyebek mellett megemlítette, hogy jelentős növekedés következett be a taglétszámban, különösen kiemelkedő a szervezettség a mándoki bázisiskolában.

Hosszú évek óta sikeres a véradás-szervezés, tavaly a donortervet 124 %-ban teljesítették. Kiterjedt a szociális tevékenység, változatos az ifjúsági munka, melynek motorjai a mándoki és záhonyi bázisiskola. 2017-ben az a megtiszteltetés érte szervezetet, hogy Mándok városában házigazdája lehetett a világnapi ünnepségnek és a megyei szintű ifjúsági versenyeknek.

A térségi tevékenység megbecsülése jutott kifejezésre a világnapon abban is, hogy több aktivistát rangos kitüntetésben részesített a megyei elnökség. A területi vezető külön megköszönte Mészáros Lajos benki polgármester ügyszeretetét és támogatását, aki évek óta sokrétű segítséget nyújt a szervezet feladatainak ellátásához, majd az idei esztendőben elvégzendő feladatokat vette számba.

Ezt követően a küldöttek is elmondták segítő szándékú véleményüket és javaslataikat az önkéntes tevékenység további színesítése érdekében. A közgyűlés fehér asztal melletti oldott beszélgetéssel zárult.

– Szabó Annamária, Hudák Márk –Záhony.
SZON.HU


hirdetés