Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. július 17-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg, amely a páraelszívót és a konyhabútort is károsította egy nyíregyházi lakás konyhájában hétfő délelőtt Nyíregyházán, a Deák Ferenc utcában. A tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania. A város hivatásos tűzoltói az épületet átvizsgálták, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Száz méter hosszan a száraz aljnövényzet gyulladt be hétfőn délután Demecserben, a Berkeszi úton, ahol a lángok egy üzemen kívüli gyár területére is átterjedtek. A helyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Családi ház tetejére borult egy nagyméretű fenyő hétfőn délelőtt Napkoron, a Rákóczi utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát, személyi sérülés nem történt.

Lakossági gázvezetéket rongált meg munkagép hétfőn délelőtt Nyíregyházán, a Móra Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói elszorították a megsérült csövet és biztosították a helyszínt a szolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Meghibásodott egy hő kapcsoló egy gázüzemű, vízátfolyós melegítőnél hétfőn délután egy záhonyi lakásban, a Rákóczi utcában, ahol a kicsapódó gőzt gázszivárgásnak vélt a tulajdonos. A záhonyi hivatásos tűzoltók a gázcsap elzárását követően méréseket végeztek, de gázkoncentrációt nem mutattak ki. A tulajdonos gondoskodik a hiba kijavításáról. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Záhony.
SZON.HU


hirdetés