Tuzsér a sikeres vándorkiállítás utolsó állomása

A Jósa András Múzeumban nagyon sokan voltak kíváncsiak a numizmatikai kiállításra
A Jósa András Múzeumban nagyon sokan voltak kíváncsiak a numizmatikai kiállításra - © Fotó: Sipeki Péter
Tuzsér – Tavaly augusztusban indult útjára az a pénztörténeti vándorkiállítás, mely a forint bevezetésének 70. évfordulója alkalmából született meg.

A két részből álló tárlat kezdetben külön utakon haladt, ugyanis Kopriva Attila kárpátaljai festőművész pénztörténeti grafikáit a diósgyőri várban mutatták be, míg a forinttörténeti kiállítás a nyíregyházi Jósa András Múzeumban nyitotta meg kapuit.

Az együttműködés 2016. szeptember 16-án kezdődött, amikor a grafikák a múzeumba érkeztek és a pénztörténeti kiállítás részeként november 23-áig láthatóak voltak.

Holmár Zoltánnak, a múzeum történészének és Bajzáné Prókai Zsuzsának, a Civil Egyeztető Fórum Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület elnökének közös munkájával létrejött tárlatot november 30-án már Budapesten, a zuglói Lipták-villában mutatták be. A következő állomás március 8-án ismét a megyeszékhely, vagyis a Szent Imre-gimnázium volt, majd nyáron Vásárosnaményban láthatták a numizmatika iránt érdeklődők a pénztörténeti kiállítást.

A Tuzsér Községért Közalapítvány szervezésében utolsó állomásként a rétközi nagyközségbe érkezik a vándorkiállítás október 27-én, csütörtökön, méltó emléket állítva a hetven éve forgalomban lévő forintnak.

KMZáhony.
SZON.HU


hirdetés