Újra megrendezik a középiskolások Fair Play Kupáját

A záhonyi Dr. Béres József Kollégium legutóbb három csapattal nevezett, a képen a Hű Béresek nevű gárda.
A záhonyi Dr. Béres József Kollégium legutóbb három csapattal nevezett, a képen a Hű Béresek nevű gárda.
Záhony – A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezésében idén is megtartják az ország középiskolás csapatai számára meghirdetett, már hagyományos bajnokságot, mely Fair Play Cup névre hallgat, s melyre október 15-éig lehet nevezni.

A meghirdetők céljai nem változtak, továbbra is a labdarúgás fejlesztése, a szabadidős futball népszerűsítése, játéklehetőség biztosítása a középfokú nevelési-közoktatási intézmények csapatai számára, a Fair Play szellemiség és magatartásforma népszerűsítése, valamint egy színvonalas futball program működtetése a 14-19 éves, középiskolás korosztály részvételével.

A Fair Play Cup-on azok a középfokú nevelési-közoktatási intézmények (középiskolák, kollégiumok) csapatai vehetnek részt, melyek a saját intézményükben tanuló diákokból maximum 12 lányt, illetve fiút (minimum 6 főt csapatonként) regisztrálnak a fairplaycup.mlsz.hu oldalon október 15-éig.

Jelentős változás, hogy az új kiírás szerint már a lányoknál is tilos a versenyengedélyes játékosok nevezése, szerepeltetése.

A viadal során a körzeti, megyei és regionális tornákat az MLSZ megyei igazgatóságának felügyeletével bonyolítják le, az MLSZ megyei koordinátorai és a körzeti szervezők közreműködésével. A csapatok idén is értékes díjakért versengenek egymással.

A sorozat az őszi tornákkal indul, melyeket jövőre a tavaszi tornák, a megyei, regionális döntők követnek, majd az országos finálé zárja a FPC programját. További információk a fairplaycup.mlsz.hu címen találhatók.

– Tancsik Róbert –Záhony.
SZON.HU


hirdetés