Vádemelés a szállásadóját megölő komorói férfi ellen

A rendőrök átvizsgálták az ingatlant és megtalálták a holttestet
A rendőrök átvizsgálták az ingatlant és megtalálták a holttestet - © Fotó: police.hu
Nyíregyháza, Komoró – Egy vita hevében vasrúddal fejbe vágta az ismerősét, majd a holttestet a pincében rejtegette.


Ember­ölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a komorói férfit, aki egy vita hevében vasrúddal fejbe vágta az ismerősét, majd a holttestet közel egy hónapig a sértett ingatlanán, a nyári konyha pincéjében rejtegette – tájékoztatott dr. Martossy György. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Gyermekkori barát volt

– A vádirat lényege szerint az ötvenes éveiben járó férfit a gyerekkori barátja még tavaly befogadta a Komoróban lévő családi házába, ahol az udvari nyári konyhában adott neki szállást. Megegyeztek, hogy a férfi havi tízezer forintot fizet a lakhatásért, azonban ezt nem teljesítette, amit a sértett többször is szóvá tett – ismertette a megbízott megyei főügyész.

– Ittas állapotban gyakoriak voltak a viták a két férfi között. Így történt ez az idén február 8-án délelőtt is, amikor a sértett az ingatlan elhagyására szólította fel a vádlottat, aki el is indult kifelé a nyári konyhából. Az ajtó mellett meglátott egy vasrudat, amit felemelt, majd kétszer fejbe vágta a sértettet, aki olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

– A férfi meggyőződött a halál beálltáról, majd az áldozatot levonszolta a helyiség pincéjébe, melynek ajtaját lakattal lezárta, s ezt követően úgy élt a nyári konyhában március 5-éig, hogy a sértett után érdeklődőknek azt állította, hogy a házigazda elutazott. A sértett egyik rokona jelentette a rendőrségen az eltűnést, mire a rendőrök átvizsgálták az ingatlant és megtalálták a holttestet.

– A letartóztatásban lévő férfivel szemben az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Az új büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség arra is indítványt tett, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bíróságon beismerő vallomást tesz, akkor kilenc év börtönbüntetést szabjon ki a törvényszék. Ebben az ­esetben az eljárás már az előkészítő ülésen befejezhető lenne, és így nincs szükség a tanúk, szakértők meghallgatására – közölte dr. Martossy György.

KMZáhony.
SZON.HU


hirdetés