Van miért csipkedni magukat

A tuzséri Pukis Artúr (fehérben) ezúttal a vásárosnaményi retesz feltörésére törekszik, míg a balkányi Sallai Márk (3) a nagyhalászi próbálkozásokat fülelné le
A tuzséri Pukis Artúr (fehérben) ezúttal a vásárosnaményi retesz feltörésére törekszik, míg a balkányi Sallai Márk (3) a nagyhalászi próbálkozásokat fülelné le - © Fotó: Janics Attila
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Talán most már semmi nem jön közbe, teljes bajnoki fordulót rendezhetnek.


Labdarúgás. A halasztott meccsek egész sora miatt bajos dolog tiszta képet rajzolni a megyei első osztályú bajnokságban. Holott papíron már javában tart a tavaszi szezon… A tabella például csak hosszú hetek múlva egyenesedik ki, mire valamennyi korábban elodázott összecsapást pótolnak. Mi sem jellemzi jobban a keszekusza szituációt, minthogy a teljes mezőnyben két csapat, a Nyírgyulaj és a Tiszavasvári teljesítette eddig a teljes programot. Vagyis, csupán eme páros tartotta a menetrendet, játszotta le az előírt öt mérkőzést. Mondjuk, a Gyulaj sem lépett pályára egyszer sem saját otthonában, a kedvezőtlen körülmények miatt hazai találkozóit a nyírbátori műfüves létesítménybe „vitte”.

Nos, a remény hal meg utoljára, így legyünk optimisták, talán a hét végére rendelt huszonegyedik fordulóban már nem lesz semmi gikszer, az érintettek tartani tudják a menetrendet. Mindenesetre a tervezett program pénteken kezdődik, két olyan együttes csatájával, amelyekre alaposan ráfér a sikerélmény. A Tarpa, miként a Mátészalka sem nyert még idén, van tehát miért csipkedni magukat.

Mind közül a Baktalórántháza helyzete a legkülönlegesebb. Gebri Pál legénysége három elmaradt mérkőzésével ranglistavezető ebben a tekintetben, ezúttal pedig házigazdaként próbál meg „segédpontokat” kicsikarni az élcsoport masszív tagjának számító, második Nyírgyulajjal szemben. A baktaiak ugyanis a kiesőzónából próbálkoznak kitörni, akárcsak a Kótaj, Dombrád, Rakamaz és az emlegetett Mátészalka négyes. Sőt, istenigazából a tizedik Fehérgyarmat, valamint a tizenegyedik Tuzsérnak is kapaszkodni kell, hogy ne csapják hátba őket az alsóházban rekedt riválisok.

Márpedig egyik gárdára sem vár könnyű bevetés, a gyarmatiak egyenesen a bajnoki cím abszolút favoritja, a Sényő-Carnifex vendégeként tehetnek kísérletet a nagy alakításra. KT

Szakvezetői várakozások: 21. forduló (kezdés: 16, ifi: 14)

Péntek

Tarpa (9.)–Mátészalkai MTK (14.)

Márton István, tarpai edző: – Bízom benne, hogy visszatalálunk a helyes útra, mindenkinek be kell látni, hogy csak azzal alázattal és lelkesedéssel lehetünk eredményesek, amit az őszi szezonban mutattunk.

Marius Botan, mátészalkai edző: – Nehéz dolgunk lesz, mert két meghatározó ember biztosan hiányozni fog. Akik esélyt kapnak helyettük a játékra, jól kell beszállniuk. Nagyon remélem, hogy színvonalas meccset tudunk produkálni, ami pontszerzéssel párosul.
(Kezdés: 15)

Szombat

Nagyecsed (6.)–Kótaj (16.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – A táblázaton elfoglalt helyezések alapján sima mérkőzésnek ígérkezne, viszont óva intek mindenkit attól, hogy ezt egy lefutott fellépésnek tekintse.

Pók Csaba, kótaji edző: – Elég érdekes feladat előtt állunk. A Nagyecsed kikapott legutóbb, így biztosra vehetjük, hogy rajtunk akarja elverni a port, amit mi megpróbálunk megakadályozni. Kíváncsi vagyok, hogy a kéthetes kényszerpihenő mennyire tett jót a csapatnak?

Dombrád (15.)–Mándok (4.)

Seregi Mihály, dombrádi edző: – A héten is ugyanolyan erővel készülünk, mint korábban, ezzel együtt nehéz mérkőzés vár ránk. De bízom játékosaimban és a győzelemben.

Dancs Béla, mándoki edző: – Egy kiesés ellen menekülő csapat otthonában mindig nehéz játszani. Remélem, a kényszerszünet során mindenki helyre tette magát mentálisan, és százhúsz százalékot fog nyújtani ezen a nagyon meccsen.

Tiszavasvári (8.)–Rakamaz (13.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Irtózatosan nehéz mérkőzésre számítok a Rakamaz ellen, de amennyiben végig koncentráltak és fegyelmezettek leszünk, otthon tarthatjuk a három bajnoki pontot.

Posta Sándor, rakamazi edző: – Igazából csak egyet tudok mondani, olyan kényszerhelyzetben vagyunk, hogy minden mérkőzés létkérdés számunkra, így most is győzni akarunk.

Baktalórántháza (12.)–Nyírgyulaj (2.)

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Bízom benne, hogy a hét végén már semmi nem jön közbe, és játszani tudunk. Remélem, az eddigi utolsó hazai fellépésen mutatott teljesítményt át tudjuk menteni erre a találkozóra is.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Fájó hazai vereség után kötelező a javítás.

Tuzsér (11.)–Austria Juice-Vásárosnamény (5.)

Antal István, tuzséri edző: – Aki látta a Balkány elleni meccsünket, azoknak pozitív élményt nyújtottunk. Más kérdés, hogy pontot nem kaptunk érte, most viszont nem csak szórakoztatni akarunk, pontokat is szereznénk.

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Sokkal többet kell többet tennünk a siker érdekében, mint két hete, Baktán. Már csak azért is, mert a hazaiak biztos meg akarják szerezni első tavaszi győzelmünket, az ebből adódó lehetőséget megfelelően ki szeretnénk használni.

Vasárnap

Sényő-Carnifex (1.)–Fehérgyarmat (10.)

Sándor Tamás, sényői edző: – Először is köszönjük a gyarmatiak rugalmasságát, hogy ilyen pályaviszonyok mellett ők vállalták, hogy műfüvön legyen a meccs. Szerencsénk volt az elmúlt hét végével kapcsolatban, mert legalább edzőmérkőzésen tudtunk futballozni, ezért bízom abban, hogy a két hetes kihagyás nem vetett vissza minket a játékban.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Biztosan egy motivált csapattal találkozunk, amelynek hazai pályán, meg úgy egyébként is az a célja, hogy legyűrje az ellenfeleit, remélem, ehhez nekünk is lesz egy-két szavazunk.

(A mérkőzést Örökösföldön rendezik)

Nagyhalász (3.)–Balkány (7.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – A soron következő két mérkőzés nagyban befolyásolja majd a helyezésünket a szezon végén. Fegyelmezett játékra lesz szükségünk a Balkány ellen, hogy hazai környezetben tudjunk pontokat gyűjteni.

Mirgai László, balkányi edző: – Nyilván nem a véletlen műve a Nagyhalász eddigi jó szereplése, elég csak arra utalni, hogy a Sényő után a legkevesebb gólt kapta. Már ezért is azt gondolom, nagyon nehéz feladat vár ránk, csak akkor van esélyünk, ha gólt, gólokat tudunk szerezni.Záhony.
SZON.HU


hirdetés