Záhony-térségi vöröskeresztes önkéntesek elismerése a világnapon

Az elismert vöröskeresztes aktivisták, Csürök Mihályné (j2), Cserpák András (j1), Józan Sándor (j5) és Karasz Lajosné (j6) a megyei kategóriagyőztes záhonyi elsősegélynyújtó kollégisták társaságában
Az elismert vöröskeresztes aktivisták, Csürök Mihályné (j2), Cserpák András (j1), Józan Sándor (j5) és Karasz Lajosné (j6) a megyei kategóriagyőztes záhonyi elsősegélynyújtó kollégisták társaságában - © Fotó: Tancsik Róbert
Vásárosnamény, Záhony – A Vöröskereszt Világnapja alkalmából Vásárosnaményban rendezett megyei ünnepségen a záhonyi területi szervezet működési körzetéből több önkéntes is rangos elismerést vehetett át.

Az Elnöki Díszoklevéllel elismert, Eperjeskén élő Csürök Mihályné több évtizede elhivatott aktivistája a karitatív szervezetnek. Az irányítása alá tartozó alapszervezetnél szuggesztív személyiségének, kivételes kapcsolatteremtő képességének eredményeként folyamatosan nő a taglétszám.

Az ugyancsak Elnöki Díszoklevéllel elismert záhonyi Cserpák András szociális érzékenységével, a karitatív tevékenységek melletti elkötelezettségével, továbbá a területi szervezet régi, megbízható és példás támogatójaként vívott ki magának közmegbecsülést.

A Záhonyban lakó Józan Sándor az Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetésben részesült, melyet az ifjúság körében végzett évtizedes egészségnevelési tevékenységével, az elsősegély-nyújtási ismeretek széles körben való oktatásával, terjesztésével, az általa felkészített középiskolás csapatok megyei és országos szintű versenyeredményeivel érdemelt ki.

Az úgyszintén Záhonyban élő Oláh Béla Életmentő Érdeméremmel került elismerésre, miután egy gyógyszer túladagolás miatt életveszélyes helyzetbe került ismerősét látta el nagy körültekintéssel, szakszerűen a hivatásos gyógyítók érkezéséig, mellyel a képzett szakemberek elismerését is kiváltotta.

Mellettük több éves eredményes munkája, sokrétű tevékenysége, humanizmusa, fáradhatatlansága, szervezetfejlesztő tevékenysége elismeréseként Karasz Lajosné, a Vöröskereszt területi vezetője igazgatói dicséretben részesült.

– Tancsik Róbert –Záhony.
SZON.HU


hirdetés