Záhonyi váltóúszás a sportegyesületi jubileum jegyében

A legutóbbi városjubileumi váltóúszás egy pillanata
A legutóbbi városjubileumi váltóúszás egy pillanata - © Fotó: Kovács Sándor
Záhony – A Záhonyi Vasutas SC megalakulásának hét évtizedes jubileumáról 70 km-es váltóúszással is megemlékeznek a határvárosban.

A településen 1936-ban alakult meg az első sportegylet Záhonyi SE néven, majd 21 évvel később az egyre népesebb vasutas lakosság megalapította a Záhonyi Vasutas Sport Egyesületet, mely később egyesült az elődjével. Az idők során több névváltozáson átesett sportklub fennállásának első évtizedében asztalitenisz és labdarúgó szakosztályt működtetett.

A jubileumi váltóúszást június 16-án, pénteken 14:30 órától rendezik meg a városi fedett uszodában. A városjubileum alkalmából négy évvel ezelőtt életre hívott, azóta már hagyományossá vált hasonló rendezvényeken az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát, s a medencébe ereszkedők között voltak versenyszerűen sportolók és amatőrök is. A jelentkezőket ezúttal is csoportokba osztják majd a rendezők, hogy aztán több pályán egymást váltva teljesítsék a kitűzött 2800 hosszt. Az érdeklődők az uszoda pénztáránál igényelhetnek jelentkezési lapokat.

A program koordinátora a korábban több alkalommal is az „Év labdarúgó utánpótlás edzője”, továbbá “Az év testnevelője” címmel elismert Kovács Sándor, a helyi középiskola pedagógusa, önkormányzati képviselő. A résztvevőket meglepetés ajándékban részesítik a szervezők.

– Tancsik Róbert –Záhony.
SZON.HU


hirdetés